Dezerty

akjam Kuchařka: akjam

Doba přípravy: 2 hod 15 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 1 názor

Suroviny

Na těsto:
6 bílků - sníh
6 lžic cukru
6 žloutků
3 lžíce vody
3 lžíce oleje
8 lžic polohrubé mouky
Krém:
3 dl mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru
1 máslo
Poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g 100% tuku
Šlehačka:
1/4 l Rama Cremfine
1 vanilkový cukr
trochu kakaa
Ovoce:
mandarinky-kompotované (nebo jiné ovoce)
Želé:
1 balíček červené dortové želatiny
1/4 l kompotové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout.
    Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky.

  2. Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme.

  3. Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dezerty

Tématické fráze: dezerty top dezerty dezerty recepty dezert nejlepší recepty na dezerty nejlepší dezerty deserty dezerty recept recept na dezert recepty na dezerty nejlepší dezert recepty dezerty dezert recept recepty dezert nejlepší recepty dezerty top recepty dezerty desert top deserty dezerty do skla dezert recepty

Zapomněl/a jsem heslo