Dezerty

Suroviny 15 porcí

Na těsto:
6 bílků - sníh
6 lžic cukru
6 žloutků
3 lžíce vody
3 lžíce oleje
8 lžic polohrubé mouky
Krém:
3 dl mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru
1 máslo
Poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g 100% tuku
Šlehačka:
1/4 l Rama Cremfine
1 vanilkový cukr
trochu kakaa
Ovoce:
mandarinky-kompotované (nebo jiné ovoce)
Želé:
1 balíček červené dortové želatiny
1/4 l kompotové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout.
    Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky.

  2. Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme.

  3. Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.

Komentáře k receptu Dezerty

Tématické fráze: dezerty top dezerty dezerty recepty dezert nejlepší recepty na dezerty nejlepší dezerty deserty recept na dezert dezerty recept recepty na dezerty nejlepší dezert recepty dezerty dezert recept recepty dezert desert top recepty dezerty recept na dezerty nejlepší recepty dezerty top deserty recepty na dezert