Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 989 kJ / 3 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,85 g |
Tuky | 181,47 g |
Vláknina | 15,79 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 776 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 461,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout.
Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky. Krok 2: Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme. Krok 3: Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.
Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky. Krok 2: Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme. Krok 3: Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.
Zveřejněno 13. 2. 2018 09:51
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezerty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9oKD
Moje poznámka
Dezerty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9oKD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 2 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 18 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 1 hodinou
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 2 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 4 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 15 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 15 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 15 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 18 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 18 hodinami
Tématické fráze:
dezerty,
top dezerty,
dezerty recepty,
dezert,
nejlepší recepty na dezerty,
nejlepší dezerty,
deserty,
recept na dezert,
dezerty recept,
recepty na dezerty,
nejlepší dezert,
recepty dezerty,
dezert recept,
recepty dezert,
desert,
top recepty dezerty,
recept na dezerty,
nejlepší recepty dezerty,
top deserty,
recepty na dezert
Suroviny:
bílek,
cukr,
žloutek,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
rama máslová,
cukr vanilkový,
kakao,
želé dortové,
šťáva kompotová
Komentáře (1)