Karamelový dezert

janusa Kuchařka:

Doba přípravy: 70 minut PT1H10M cca 19 ks Moučníky , Řezy 10 názorů

510

Suroviny

Těsto:
100 g cukru krupice
1 vejce
250 ml mléka
1 dl oleje
2 lžičky kakaa
1 prášek do pečiva
300 g hladké mouky
1. krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
150 g másla
100 g cukru
2. krém:
1 Salko (slazené kondenzované mléko - den předem uvařit plechovku ve vodě cca 2 hodiny, nechat vystydnout)
250 g másla
1 balíček bebe sušenek
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů.

  2. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme pudink a necháme zcela vychladit.

  3. Vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme pudinkovou směs.

  4. Namažeme na vychladlý piškot, poklademe be-be sušenkami.

  5. Kostku másla vyšleháme a postupně přidáváme ztuhlé Salko. Namažeme karamelový krém na be-be sušenky, rozetřeme.

  6. Dáme ztuhnout a potom ještě pocákáme čokoládovou polevou.

  7. Krájíme podle be-be sušenek - raději AŽ DRUHÝ DEN!

Poznámka

Našla jsem tento receptík na stránkách "cukroví.kvalitně" - móóóc dobré....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelový dezert

  • terezka terezka(neregistrovaná)

    Piškot výborný, salkový krém byl velmi sladký. Příště zkusíme 1. náplň bez cukru a přidat 2 lžíce salka. 2. krém nebudeme dělat. Dáme vědět, jak to dopadlo.:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Moc vydařený moučník, takové my doma rádi. Tobě, Jani, posílám bodíka. ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Tak vyzkoušeno. Do pudinkové náplně jsem dala 2 vanilkové cukry a pouze 2 lžíce cukru. A bylo to tak akorát. Opravdu moc dobrý dezert.:-*

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Stačí zmenšiť cukor v pudingovej plnke,ja som tiež robila 3BIT,ale spravila som puding z 750ml mlieka namiesto z 500ml a dala menej masla a menej cukru.Nebolo to také ťažké a sladké.:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tohle jsem pekla před pár dny, tuším v úterý...podle zde uvedeného (identického) receptu "3Bit řezy" (nebo tak nějak), přidala jsem i fotku. ;-) Půl pekáče je ještě stále v ledničce, anžto na nás je to přííšerněě :-O sladké (opravdu), i dcera, která má sladké ráda, to už nechce. Doporučuji připravit pro větší společnost, protože jako zákusek se to dá sníst jednou, více neé. Tím nekritizuji recept, dobré to je - až moc - ale k neujedení... Možná si zopakuji na chalupě, kde je spousta strávníků stálých i průchozích, ale pro nás čtyři doma to nemá smysl...:-*

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Jani nádhera na neděli. Určitě vyzkouším.;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, máš to za plus, moc se mi to líbí. Je fajn, jak jsi nafotila fotopostup, to se tady počítá. To salko, mimochodem, když budeš dělat příště, klidně stačí hodina v tlakáči;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    U nás tyto hřebínky mají v domácích potřebách, jsou z plastu;-)

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    Je to kousek kartonu, vystřiženého do zoubků, na ozdobu karamelového krému:-)

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Čo to je za hrebeň?:-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo