

Karamelový dezert
Suroviny cca 19 ks
- Těsto:
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 1 dl oleje
- 2 lžičky kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 300 g hladké mouky
- 1. krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 2. krém:
- 1 Salko (slazené kondenzované mléko - den předem uvařit plechovku ve vodě cca 2 hodiny, nechat vystydnout)
- 250 g másla
- 1 balíček bebe sušenek
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů.
Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme pudink a necháme zcela vychladit.
Vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme pudinkovou směs.
Namažeme na vychladlý piškot, poklademe be-be sušenkami.
Kostku másla vyšleháme a postupně přidáváme ztuhlé Salko. Namažeme karamelový krém na be-be sušenky, rozetřeme.
Dáme ztuhnout a potom ještě pocákáme čokoládovou polevou.
Krájíme podle be-be sušenek - raději AŽ DRUHÝ DEN!
Poznámka od kuchařky
Našla jsem tento receptík na stránkách "cukroví.kvalitně" - móóóc dobré....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karamelový dezert
-
Piškot výborný, salkový krém byl velmi sladký. Příště zkusíme 1. náplň bez cukru a přidat 2 lžíce salka. 2. krém nebudeme dělat. Dáme vědět, jak to dopadlo.
-
Moc vydařený moučník, takové my doma rádi. Tobě, Jani, posílám bodíka.
-
Tak vyzkoušeno. Do pudinkové náplně jsem dala 2 vanilkové cukry a pouze 2 lžíce cukru. A bylo to tak akorát. Opravdu moc dobrý dezert.
-
Stačí zmenšiť cukor v pudingovej plnke,ja som tiež robila 3BIT,ale spravila som puding z 750ml mlieka namiesto z 500ml a dala menej masla a menej cukru.Nebolo to také ťažké a sladké.
-
Tak tohle jsem pekla před pár dny, tuším v úterý...podle zde uvedeného (identického) receptu "3Bit řezy" (nebo tak nějak), přidala jsem i fotku.
Půl pekáče je ještě stále v ledničce, anžto na nás je to přííšerněě
sladké (opravdu), i dcera, která má sladké ráda, to už nechce. Doporučuji připravit pro větší společnost, protože jako zákusek se to dá sníst jednou, více neé. Tím nekritizuji recept, dobré to je - až moc - ale k neujedení... Možná si zopakuji na chalupě, kde je spousta strávníků stálých i průchozích, ale pro nás čtyři doma to nemá smysl...
-
Jani nádhera na neděli. Určitě vyzkouším.
-
Jani, máš to za plus, moc se mi to líbí. Je fajn, jak jsi nafotila fotopostup, to se tady počítá. To salko, mimochodem, když budeš dělat příště, klidně stačí hodina v tlakáči
-
U nás tyto hřebínky mají v domácích potřebách, jsou z plastu
-
Je to kousek kartonu, vystřiženého do zoubků, na ozdobu karamelového krému
-
Čo to je za hrebeň?