Představujeme přehlednější, krásnější a lepší web. Zjistěte, co je nového a na co se ještě můžete těšit!
6. 9. 2021 Historie a zajímavosti
Milí čtenáři, návštěvníci našich stránek, přispěvatelé, autoři receptů, jste s námi už 13 let. Je to dlouhá doba, po kterou nám zachováváte přízeň, a my jsme za to moc rádi! Proto dnes pro vás máme překvapení!
Novější a lepší
Rozhodli jsme se totiž před časem, že bychom vám kromě našich (vašich) receptů a zajímavých článků ze světa gastronomie rádi dali něco víc. A i když budou Vánoce až za dlouho, od nás dostanete dárek už teď! Tím dárkem jsou nový vzhled a hlavně nové funkce našeho (vašeho) webu. Pojďte se na ně s námi společně podívat.
Recepty
Na nové podobě webu jsme pracovali několik měsíců. Nyní tedy máte před sebou zjednodušený, lepší a přehlednější katalog receptů. Najdete v něm nové kategorie s novými štítky, díky kterým hned poznáte, jak moc je příprava jídla náročná, nebo o jaký typ kuchyně jde. K receptům jsme také, ve spolupráci s výživovým specialistou Mgr. Martinem Jelínkem, přiřadili nutriční hodnoty. Pokud si hlídáte jídelníček, tohle bude pro vás to pravé! Sekce Videoreceptů vás zase provede přípravou daného jídla doslova krok za krokem.
Uvařeno
Právě u receptů teď najdete novou funkci s názvem Uvařeno. V této kolonce se můžete pochlubit svými kulinárními výsledky, které jste uvařili podle daného receptu. A zároveň můžete jídlo a recept taky ohodnotit. Pokud vás recept zaujal, jedním kliknutím si jej uložíte do složky oblíbených, nebo jej nasdílíte s přáteli, případně vytisknete. Tyto funkce byly sice dostupné už dříve, ale nyní je máte pěkně a přehledně všechny seřazeny pohromadě.
Kulinářský slovník
Nevíte, co je ačokča, malageo nebo tamarind? Případně potřebujete připomenout, jak se vaří fazole mungo, kde žije treska obecná či jaké koření najdete v balkánské kořenicí směsi čubrica? Žádný stres! My vám to vysvětlíme. V rubrice Kulinářský slovník najdete stovky výrazů i popis toho, co znamenají.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Korbáčik je typ polotvrdého pleteného velmi slaného sýra, původem z horských oblastí Oravy na severu Slovenska. Prodává se ve dvou hlavních variantách - přírodní a uzený. Je velmi oblíbenou součástí různých pohoštění.
Tipy a triky
Nová rubrika s názvem Tipy a triky vám usnadní vaření. Dozvíte se zde například, jak správně uvařit kuskus, jak sušit kuchyňské bylinky, jak elegantně a bez slz nakrájet cibuli, nebo jak vykostit kuře na roládu. Další tipy a triky budou stále přicházet, takže se určitě máte na co těšit! V této sekci najdete rovněž takzvané Rozcestníky, tedy články, které se obšírněji věnují přípravě konkrétních jídel, třeba omáčkám, knedlíkům nebo bábovkám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Magazín
Abyste měli balíček kompletní, pročíst si můžete také náš Magazín, neboli online časopis o jídle. Najdete zde spoustu článků nejen o vaření, ale také o zajímavých kuchyňských surovinách, o historii a původu jídel, dále rady k tomu, jak určité pokrmy vylepšit, co jíst, abyste byli zdraví, co uvařit dětem, která bylinka vám pomůže k lepšímu spánku, nebo třeba, jak nejlépe skladovat potraviny v lednici.
Mohlo by vás zajímat
Postupně vám poradíme i to, do které restaurace se vyplatí zajít, nabídneme rozhovory se zajímavými šéfkuchaři a zeptáme se jich na jejich tajné triky, a zmapujeme, jaké novinky jsou na trhu. V Magazínu najdete i seriály o bylinkách nebo zapomenutých českých jídlech. Chystáme i speciální adventní kalendář, seriál o cukroví a mnohá další příjemná překvapení. Zkrátka, děláme všechno pro to, aby se vám u nás pořád líbilo.
Děkujeme vám za dosavadní přízeň a budeme moc rádi, když s námi stále zůstanete, protože vaření je radost a té není nikdy dost!
Komentáře
18. 10. 2021 11:27
22. 9. 2021 16:54
pokud si dám vyhledat např. Cheesecake, jak si seřadím recepty podle hodnocení? Děkuji?
22. 9. 2021 11:31
Pod Uvařeno je Moje poznámka, pod ní v šedém rámečku Sdílejte s přáteli - a tam je i Vytisknout.
22. 9. 2021 08:38
19. 9. 2021 10:59
15. 9. 2021 22:25
15. 9. 2021 10:33
www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4034#post_id-764608
15. 9. 2021 09:45
Děkuji
14. 9. 2021 11:59
14. 9. 2021 11:11
14. 9. 2021 10:54
14. 9. 2021 09:17
13. 9. 2021 08:00
děkujeme, že jste komentář napsala. Na doplnění funkce Oblíbené právě pracujeme, psala o tom níže moderátorka cathleen. Cílem je, aby to bylo přehlednější a ucelenější. Každému napíšeme vzkaz, že je to hotovo.
Aktuální recepty, které se vaří dostaly ještě více prostoru než na původním webu, naleznete je v menu pod položkou Aktuálně se vaří https://www.toprecepty.cz/aktualni-recepty/ a také na domovské stránce úplně dole.
Lukáš
12. 9. 2021 21:23
obyčejně nepíšu nejaké komentáře nebo něco co by mohlo být lepší, ale tohle musím.
Ve svých oblíbených receptech mám uložené recepty s počtem 23 strán. Před nasazením nového vzhledu filtrováni receptu bylo snažší. Dalo se krásně vybrat co chci, co hledám.... jako dneska. Vím, že mám nějakou kokosovou buchtu uloženou v oblíbených a šup jdu se podívat, ale ono se to nedá firltrovat podle moučniku nebo polívky jaké mam uložené. Musela jsem překlikat nevím kolik stránek, abych se dostala na ten daný recept. Můžete tuhle funcionalitu vrátit.
Také se musím vyjadřit, nevím kde hledat nej za posledních 14 dnů. Bylo to super, pořád něco nového, co se líbilo lidem a dle toho se dostalo do top a nyní vůbec nevím kde to je.
Změna je život, to ano, ale některé veci, které jsou dobré, vyzkoušené, lidi to mají radi stojí za uvahu jestli je nutné to menit. Když už, tak alespon nechat dané funkce.
Děkuji, držím palce, přeji hodně úspechu a tisíce dobrých receptu :)
Ivet
11. 9. 2021 21:34
11. 9. 2021 19:41
Nejvíce nám hlásíte, že se špatně orientujete ve svých oblíbených receptech. Na úpravě této stránky se pracuje a brzy bude Váš seznam oblíbených receptů doplněn o kategorizaci a samotné vyhledávání.
11. 9. 2021 19:39
www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4034
11. 9. 2021 18:53
11. 9. 2021 04:50
10. 9. 2021 10:51
8. 9. 2021 14:13
8. 9. 2021 11:31
8. 9. 2021 11:18
7. 9. 2021 15:57
7. 9. 2021 15:37
7. 9. 2021 13:48
Na každé stránce se objevuje velký hranatý červený smajlík. Po kliknutí na něj kliknete třeba na zamračeného žlutého smajlíka, otevře se okno, do kterého chybu napíšete.
Odkliknete a hotovo.
7. 9. 2021 07:29
Nikdy se nestalo, že by do domu - bytu vešli a - aniž by si jej prohlédli - začali vzdychat že....tahle stěna se mi tu nelíbí...modrou nemám ráda....nooo, tady se už nebudu cítit jako doma - určitě víte, co Vám tím chci říct
Zrovna tak ihned neběhali a nehledali nějakou chybu, která tam přeci MUSÍ být! Alespoň nějaká zásuvka, že se hůře vytahuje...
Na tyhle naše "horší zásuvky" tu přece máte možnost nahlásit chybu, nemusíte to hned a se zhnusením v písmenech psát do komentáře článku, oznamujícího novinky Topreceptů (Pro některé - on i ten smajlík tady je - stačí prozkoumat toho jinak vypadjícího smajloše na řádku zcela vpravo a je to! Je to kratší, než psát vzdychy, ale ne tak efektivní, že. - Chápu.)
S dalšími moderátorkami patříme do týmu, který stojí za novým kabátkem Topek - a věřte, že to byla práce dlouhá, těžká, únavná a zodpovědná proto nepotřebuje nějakou obhajobu. (Chybky tu na webu byly vždy a u tohoto "mimina" se vyhledávají dnem i nocí - stačí je nahlašovat. Ono to jinak nejde, že.)
Spíš jsem Vám tímhle chtěla jako jedna z Vás, jako "ta cathleen, co tak ráda peče.." říct - prosím, nedopusťte, abych se se Vás, "spolukuchaře", musela jakkoliv stydět! Nejsme tu přece nikdo nevděční nebo neuznalí...
6. 9. 2021 22:20
6. 9. 2021 20:13
děkujeme za konkrétní připomínky. Na vyhledávání budeme v následujících dnech pracovat a doplníme i to, o čem píšete. Na Vámi zmiňovaný tisk se podíváme také.
6. 9. 2021 19:27
6. 9. 2021 19:07
na vyhledávání se podíváme. Kopírování receptů by mělo jít úplně stejným způsobem, případně máte pod receptem tlačítko vytisknout.
6. 9. 2021 19:03
No tak jsem si zkusila zkopírovat recept do Wordu a máte pravdu-je to hrozné. Teď abych si každý recept opisovala ručně...to je velký krok zpět
6. 9. 2021 18:20
6. 9. 2021 18:04
A nejde mi pár dní uložit recept do oblíbených. Konkrétně tenhle :
6. 9. 2021 15:00
6. 9. 2021 14:16
6. 9. 2021 14:08
6. 9. 2021 13:47
podíváme se na to. Změna je to velká, mohlo e stát, že něco přestalo fungovat. Napravíme.
6. 9. 2021 13:36
6. 9. 2021 11:49
6. 9. 2021 11:44
6. 9. 2021 10:27
6. 9. 2021 10:14
6. 9. 2021 08:12
Váš komentář je velmi neurčitý.
6. 9. 2021 07:16
Asi si na nový vzhled zvyknu, resp. nic jiného nezbývá, že
Ale na dnešní ráno se pokusím co nejrychleji zapomenout, že
Na jídlo prý se FUJ neříká, že (palec hore - kam zdrhl emotikon, he???
...ale o novém formátu to snad říci lze, že
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku
Široká nabídka produktů pomůže zákazníkům Tesco prožít veselé Velikonoce
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 23 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Přečtěte si Zobrazit více
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Maďarské lečo: Tajemství skvělé chuti tkví ve správném postupu. Víte, jak na to?
Pečená švestková povidla
yanull
Hodnocení receptu je 5,0 (195×)