Představujeme přehlednější, krásnější a lepší web. Zjistěte, co je nového a na co se ještě můžete těšit!
6. 9. 2021 Historie a zajímavosti
Milí čtenáři, návštěvníci našich stránek, přispěvatelé, autoři receptů, jste s námi už 13 let. Je to dlouhá doba, po kterou nám zachováváte přízeň, a my jsme za to moc rádi! Proto dnes pro vás máme překvapení!
Novější a lepší
Rozhodli jsme se totiž před časem, že bychom vám kromě našich (vašich) receptů a zajímavých článků ze světa gastronomie rádi dali něco víc. A i když budou Vánoce až za dlouho, od nás dostanete dárek už teď! Tím dárkem jsou nový vzhled a hlavně nové funkce našeho (vašeho) webu. Pojďte se na ně s námi společně podívat.
Recepty
Na nové podobě webu jsme pracovali několik měsíců. Nyní tedy máte před sebou zjednodušený, lepší a přehlednější katalog receptů. Najdete v něm nové kategorie s novými štítky, díky kterým hned poznáte, jak moc je příprava jídla náročná, nebo o jaký typ kuchyně jde. K receptům jsme také, ve spolupráci s výživovým specialistou Mgr. Martinem Jelínkem, přiřadili nutriční hodnoty. Pokud si hlídáte jídelníček, tohle bude pro vás to pravé! Sekce Videoreceptů vás zase provede přípravou daného jídla doslova krok za krokem.
Uvařeno
Právě u receptů teď najdete novou funkci s názvem Uvařeno. V této kolonce se můžete pochlubit svými kulinárními výsledky, které jste uvařili podle daného receptu. A zároveň můžete jídlo a recept taky ohodnotit. Pokud vás recept zaujal, jedním kliknutím si jej uložíte do složky oblíbených, nebo jej nasdílíte s přáteli, případně vytisknete. Tyto funkce byly sice dostupné už dříve, ale nyní je máte pěkně a přehledně všechny seřazeny pohromadě.
Kulinářský slovník
Nevíte, co je ačokča, malageo nebo tamarind? Případně potřebujete připomenout, jak se vaří fazole mungo, kde žije treska obecná či jaké koření najdete v balkánské kořenicí směsi čubrica? Žádný stres! My vám to vysvětlíme. V rubrice Kulinářský slovník najdete stovky výrazů i popis toho, co znamenají.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Korbáčik je typ polotvrdého pleteného velmi slaného sýra, původem z horských oblastí Oravy na severu Slovenska. Prodává se ve dvou hlavních variantách - přírodní a uzený. Je velmi oblíbenou součástí různých pohoštění.
Tipy a triky
Nová rubrika s názvem Tipy a triky vám usnadní vaření. Dozvíte se zde například, jak správně uvařit kuskus, jak sušit kuchyňské bylinky, jak elegantně a bez slz nakrájet cibuli, nebo jak vykostit kuře na roládu. Další tipy a triky budou stále přicházet, takže se určitě máte na co těšit! V této sekci najdete rovněž takzvané Rozcestníky, tedy články, které se obšírněji věnují přípravě konkrétních jídel, třeba omáčkám, knedlíkům nebo bábovkám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Magazín
Abyste měli balíček kompletní, pročíst si můžete také náš Magazín, neboli online časopis o jídle. Najdete zde spoustu článků nejen o vaření, ale také o zajímavých kuchyňských surovinách, o historii a původu jídel, dále rady k tomu, jak určité pokrmy vylepšit, co jíst, abyste byli zdraví, co uvařit dětem, která bylinka vám pomůže k lepšímu spánku, nebo třeba, jak nejlépe skladovat potraviny v lednici.
Mohlo by vás zajímat
Postupně vám poradíme i to, do které restaurace se vyplatí zajít, nabídneme rozhovory se zajímavými šéfkuchaři a zeptáme se jich na jejich tajné triky, a zmapujeme, jaké novinky jsou na trhu. V Magazínu najdete i seriály o bylinkách nebo zapomenutých českých jídlech. Chystáme i speciální adventní kalendář, seriál o cukroví a mnohá další příjemná překvapení. Zkrátka, děláme všechno pro to, aby se vám u nás pořád líbilo.
Děkujeme vám za dosavadní přízeň a budeme moc rádi, když s námi stále zůstanete, protože vaření je radost a té není nikdy dost!
Komentáře
www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4034#post_id-764608
děkujeme, že jste komentář napsala. Na doplnění funkce Oblíbené právě pracujeme, psala o tom níže moderátorka cathleen. Cílem je, aby to bylo přehlednější a ucelenější. Každému napíšeme vzkaz, že je to hotovo.
Aktuální recepty, které se vaří dostaly ještě více prostoru než na původním webu, naleznete je v menu pod položkou Aktuálně se vaří https://www.toprecepty.cz/aktualni-recepty/ a také na domovské stránce úplně dole.
Lukáš
obyčejně nepíšu nejaké komentáře nebo něco co by mohlo být lepší, ale tohle musím.
Ve svých oblíbených receptech mám uložené recepty s počtem 23 strán. Před nasazením nového vzhledu filtrováni receptu bylo snažší. Dalo se krásně vybrat co chci, co hledám.... jako dneska. Vím, že mám nějakou kokosovou buchtu uloženou v oblíbených a šup jdu se podívat, ale ono se to nedá firltrovat podle moučniku nebo polívky jaké mam uložené. Musela jsem překlikat nevím kolik stránek, abych se dostala na ten daný recept. Můžete tuhle funcionalitu vrátit.
Také se musím vyjadřit, nevím kde hledat nej za posledních 14 dnů. Bylo to super, pořád něco nového, co se líbilo lidem a dle toho se dostalo do top a nyní vůbec nevím kde to je.
Změna je život, to ano, ale některé veci, které jsou dobré, vyzkoušené, lidi to mají radi stojí za uvahu jestli je nutné to menit. Když už, tak alespon nechat dané funkce.
Děkuji, držím palce, přeji hodně úspechu a tisíce dobrých receptu :)
Ivet
Nejvíce nám hlásíte, že se špatně orientujete ve svých oblíbených receptech. Na úpravě této stránky se pracuje a brzy bude Váš seznam oblíbených receptů doplněn o kategorizaci a samotné vyhledávání.
www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4034
Nikdy se nestalo, že by do domu - bytu vešli a - aniž by si jej prohlédli - začali vzdychat že....tahle stěna se mi tu nelíbí...modrou nemám ráda....nooo, tady se už nebudu cítit jako doma - určitě víte, co Vám tím chci říct
Zrovna tak ihned neběhali a nehledali nějakou chybu, která tam přeci MUSÍ být! Alespoň nějaká zásuvka, že se hůře vytahuje...
Na tyhle naše "horší zásuvky" tu přece máte možnost nahlásit chybu, nemusíte to hned a se zhnusením v písmenech psát do komentáře článku, oznamujícího novinky Topreceptů (Pro některé - on i ten smajlík tady je - stačí prozkoumat toho jinak vypadjícího smajloše na řádku zcela vpravo a je to! Je to kratší, než psát vzdychy, ale ne tak efektivní, že. - Chápu.)
S dalšími moderátorkami patříme do týmu, který stojí za novým kabátkem Topek - a věřte, že to byla práce dlouhá, těžká, únavná a zodpovědná proto nepotřebuje nějakou obhajobu. (Chybky tu na webu byly vždy a u tohoto "mimina" se vyhledávají dnem i nocí - stačí je nahlašovat. Ono to jinak nejde, že.)
Spíš jsem Vám tímhle chtěla jako jedna z Vás, jako "ta cathleen, co tak ráda peče.." říct - prosím, nedopusťte, abych se se Vás, "spolukuchaře", musela jakkoliv stydět! Nejsme tu přece nikdo nevděční nebo neuznalí...
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Svíčková s horáckým knedlíkem podle Pepy Nemravy: Masu se zeleninou dejte den v chladu, říká účastník MasterChefa
Novoluní ve Štíru: Býkovi dodají energii buchty s mákem, Střelec potřebuje exotickou polévku a Beran kuře
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Přečtěte si Zobrazit více
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pomazánky jsou vděčné jídlo. Existuje jich nepřeberné množství. Přesvědčte se sami
Pečená švestková povidla
yanull
Hodnocení receptu je 5,0 (195×)