Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

...o našem vánočním vaření

 

Naše (ostravska) vanočni polivka je tradičně hrachovka. Muj chlap je sice z Plzně a dycky měli rybi polivku, ale stejně ji neměl rad a tak je s hrachovkou spokojeny. No a časem se přesvědčil, že on ji umi nejlepši. Protože ja jsem ji parkrat připalila. Ani to nešlo poznat, když se tam dal česnek a zapalila se v kuchyni vonna svička! Ale on chce mit všechno dokonale, tak se toho ujal sam. Kamen urazu je v tom, že ji vaři v papiňaku. Myslela jsem, že mě trefi šlak, jak jsem to viděla poprve, a hned jsem šla volat mamince, hasičum a maliřum. Ale on to časem vymakal tak, že dycky sebral pěnu ať se neucpe ventil a pak furt hlidal jestli to syči. No ale časem ztratil ostražitost. Postavil papiňak na sporak a… usnul. Ja jsem zatím s děckama věšela baňky, když se z kuchyně ozvala rana jako když se urve kuchyňska linka a pak zvuk jako třepani tenkym plechem z ktereho se sype sklo… Chlop vyskočil z lužka jak dyby se to sklo sypalo naňho a rovnou k papiňaku. Vyletěla z něho gumova pojistka a hrach střikal v okruhu 2 metry a pokryval kuchyň instantnim hrachovým práškem. Tuž vanočni idyla byla vite kde a on zuřil, že to neuhlidal. Ale nakonec byli všichni spokojeni, bo ta polivka NEBYLA PŘIPALENA! Tak ani letos mě k tomu pry nepusti.

Komentáře

ashlesha

15. 12. 2012 21:35

Pěkný, hrachovka všude. Mám podobnou zkušenost, ovšem s čočkou, kdy jsem se musela k zuřícímu papiňáku přibližovat vyzrojená velkou poklicí, protože jeho žhavý čočkový ejakulát stříkal ve směru jediné přístupové cesty. Pár drobných puchýřků jsem utržila, než jsem ho dostala pod kontrolu.

bára

13. 12. 2012 17:39

:yes::-))

pipre pipre

12. 12. 2012 19:07

:-D:-D:-D tak já se musím pochlubit také, protože i já umím být šikovná, dokonce malovat stěny netradičními prostředky, ikdyž to není zrovna na Vánoce:-D:-D U mne to jsou mimo klasických barev například vajíčka :-D:-D Je to jednoduché, stačí je dát vařit a jít si zahrát na PC třeba slovní fotbal, jako v mém případě:-D:-D Smůla ovšem je, když vyhráváte a nechcete hru vzdát, ikdyž uslyšíte z kuchyně ránu jako z děla:-D:-D:-D Úklid vás stejně už nemine, tak kam spěchat, no ne?:-D:-D Dodnes vidím manžela, jak na mne nevěřícně zírá, jak si klidně hraji a v kuchyni je spoušť:-D:-D:-D Prý kdyby u nás hořelo, tak já si klidně budu hrát dál:-D Pohled na něho mne tak rozesmál, že jsem se smála i při uklízení:-D:-D:-D

Dojo

12. 12. 2012 12:22

Tak první katastrofou je s ní hrát na herně škráble, protože mě pravidelně poráží. Druhou katastrofou je, že neumí zaostřit a fotí rozmazané kopretiny v divné perspektivě.Třetí je pak to, že je občas "ftipnější", než já, což vysloveně nesnáším. Pozdravuji pana manžela a na útěchu celé rodině dávám taky něco ze života. Papíňák. Můj děda byl starý palič a pálil naprosto ze všeho. Problém s metylem řešil jednoduše, první a poslední vykapané prostě spojil a výsledný produkt použil na mazání bolavých částí těla. Jednou se při destilaci ucho utrhlo a slupka ze švestky ucpala ventil starého smaltovaného papíňáku. A bylo taky vymalováno. Po letech kráčeje v dědových šlépějích, ve snaze zachovat rodinnou tradici se mi podařilo něco ještě lepšího. Při kontrole sklenice plné kvašené rýže umístěné na horní skříňce u kuchyňské linky mi tato vyklouzla a "upálilo" se u ní dno. Veškerý obsah pak velice pomalu změnil umístění a všechen se přesunul dovnitř a spojil se s moukou, cukrem, kořením..... Jinak přeji další podobné katastrofy, vždyť byhttp://www.toprecepty.cz/clanky/242-hrachovka/chom neměli na co vzpomínat.Pa P.

Pajaska Pajaska

11. 12. 2012 23:43

:-D:-D:-D:-D Joooo tak my jsme také jednou před xx lety na Vánoce malovali.Nedočkavostí jsme otevřeli plechovku s uvařeným salkem,karamel byl ještě horký a tu krápníkovou jeskyni jste měli vidět.:-)

janka

11. 12. 2012 20:27

Tak mila aKatko,nasmala jsem se tak,az me branice z toho boli:-))

Lubo

11. 12. 2012 20:19

:-))

maiva maiva

11. 12. 2012 19:57

Zábavné čtení a představa - skoro jako z Bakalářů:-D, ale v reále bych se obešla:-D:-D

Jikotka Jikotka

11. 12. 2012 17:49

:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Jana Remkova Jana Remkova

11. 12. 2012 16:39

:-D:-D:yes:

Víťa

11. 12. 2012 16:33

Vítej do klubu vánočního vymalování.
Já vymaloval celou kuchyň červeným šampaňským. Nebylo moc chlazené a stačilo jen uvolnit drát u špuntu.

Tlachapoud

11. 12. 2012 15:29

Protože milou akatku znám, vím, že nebájí a nepábí. V kat(k)astrofách je jako losos v peřejích a dovede je pěkně popsat:-))

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více