Připravte si netradiční velikonoční kávu. Je libo Bunny espresso nebo zelené macchiatto?
1. 4. 2022 Tipy a triky
Přinášíme tip pro milovníky kávy, kterým si mohou ozvláštnit blížící se velikonoční svátky. Pokud patříte mezi ty, co rádi zkouší netradiční chutě či provedení vašeho oblíbeného kofeinového nápoje, jistě oceníte netypické recepty na dvě kávy ve velikonočním duchu. Připravila je pro vás osoba nejpovolanější, kávová expertka Costa Coffee Tereza Hrabálková, která se věnuje přípravě kávy přes 20 let. Vyzkoušejte její velikonoční recepty a věříme, že vám budou chutnat nejn o velikonocích.
Velikonoční Latte Macchiatto s vanilkovým sirupem a šlehačkou
Potřebujeme:
- Sklenici o max. objemu 270 ml
- Potravinářské barvivo práškové či gelové
- Plnotučné mléko
- Vanilkový sirup – doporučujeme Monin
- Šlehačku vaší oblíbené značky či domácí přípravy
- Espresso Costa Coffee
Receptura:
- Do mléka (cca 200 ml) vsypeme zelené potravinářské barvivo či gel (čím více barviva tam date, tím bude barva nápoje sytější)
- Mléko napěníme na trysce kávovaru či domácím pěniči mléka
- Do sklenice vlijeme 10 ml sirupu
- Napěněné mléko nalijeme do sklenice cca 1,5 cm pod okraj
- Připravíme si Costa Coffee Espresso a vlijeme doprostřed nápoje
- Na závěr ozdobíme šlehačkou
Bunny Espresso – dvojitá porce Espresso Costa Coffee na ledu s oříškovým sirupem a šlehačkou
Potřebujeme:
- Nižší aširší sklenici o max. objemu 150 ml.
- Led
- Espresso Costa Coffee (dvě kapsle, či max. dvě Espressa o maximálním celkovém objemu 50 ml). Kvalitně připravené Espresso je zárukou dobré chuti.
- Brčko
- Oříškový sirup – doporučujeme Monin
- Šlehačku vaší oblíbené značky či domácí přípravy
Receptura:
- Sklenici naplníme ledem až po okraj
- Vlijeme 10 ml sirupu
- Costa Coffee Espresso dvojitá porce (max. 50 ml kávy) vlíváme na led
- Dozdobíme šlehačkou
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Recept na dort Pavlova od Nadi Pohlreichové z Malé cukrárny u Prahy: Díky jasnému postupu se povede hned napoprvé
Přírodní sirupy slouží k oslazení pokrmů: Pozor na vysokou kalorickou hodnotu