Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Že moderní průmyslový chléb obsahuje několik desítek technologických chyb, o tom již dnes mnoho lidí nepochybuje. Ale co ti, kteří se s nezdravými chleby neradi smiřují?

Že moderní průmyslový chléb obsahuje několik desítek technologických chyb, o tom již dnes mnoho lidí nepochybuje. Ale co ti, kteří se s nezdravými chleby neradi smiřují?

Na českém trhu je široká nabídka nejrůznějších druhů domácích pekáren. Ne vždy je ovšem jistota, že chléb, který v nich připravíte, bude zaručeně dobrý a zdravý. Před deseti lety se u nás začaly objevovat první domácí pekárny, bohužel však pouze pro nezdravé pečení. To bylo impulsem pro českého makrobiotika Otu Reisse, který se již několik desítek let věnuje nejen teoretickému, ale také praktickému zkoumání makrobiotického životního stylu. Rozhodl se zaměřit na nedořešené programy různých pekáren a vzal je jako výzvu pro nové pekárny budoucnosti. Nyní přichází na trh nová domácí multifunkční pekárna Sana, ve které je pečení domácího chleba hračkou. Chléb lze připravit rychleji, zdravěji a levněji.

Domácí pekárna Sana má 7 plně nastavitelných programů – 4 programy na pečení, 1 program na výrobu marmelády a 2 programy na vícestupňové kvašení. První 3 programy na pečení chleba mají nastavitelné hnětení i kynutí ve dvou fázích a pečení dokonce ve třech fázích. Pro každou fázi kynutí je možné nastavit teplotu od 20 do 50 stupňů Celsia a čas až na 5 hodin. To znamená, že celkově může chléb kynout až 10 hodin. Delší doba kynutí je jednou z podmínek při výrobě kváskového chleba. Pro fázi pečení je možné nastavit teplotu od 50 do 230 stupňů Celsia v délce 2 hodin ve třech fázích. Celková doba pečení tedy může být až 6 hodin. Správný kváskový chléb se peče pomalu a při nižších teplotách.

Domácí pekárna Sana je skvělá v tom, že uspokojí jednak ty uživatele, kteří chtějí pouze kváskový chléb, nastaví si jeden program a nic dalšího neřeší, a pak také ty, kteří chtějí experimentovat a v tom případě mají velmi široké pole působnosti. Ačkoli je Sana především pekárnou určenou pro domácí pečení chleba, umí připravit i řadu dalších pokrmů, které s pečivem nemají nic společného.

Doma si zdravě můžete upéct nejen kváskový chléb, ale můžete si připravit i vařené těsto, klasické i probiotické jogurty, kefíry a acidofilní mléka, marmelády, vyzkoušet sójové sýry Tempeh, Natto či přírodní sladidlo Amasaké. Pochutnáte si na čerstvém sádle, škvarcích nebo si upečete šťavnaté maso a ryby.

Domácí pekárna Sana nabízí:

  • Pečení bez potřeby jakékoliv chemie nepřirozených náhražek a kypřidel
  • Možnost výroby přírodního kvásku
  • Ruční řízení rychlohnětení
  • Možnost hnětení čistých žitných těst
  • Nastavitelné teploty pro kvasné procesy jako tradiční kvásek, jogurty, sýry, slady
  • Automatické řízení kvasných teplot
  • Dvoufázové kvašení pro tradiční kváskové pečivo
  • Dvoufázové pečení
  • Možnost ohřevu potravin
  • Výběr nerezového příslušenství
  • Pečení bez hnětačů
  • Nízká spotřeba – na velký 1,5 kg chleba je spotřeba energie přibližně za 2 Kč
  • Jemné pečení v páře

Více informací naleznete na stránkách www.sanapekarna.cz nebo se dozvíte na telefonním čísle +420 386 351 961.

Komentáře

kyrushka

16. 3. 2014 14:27

domaci chleba je suuuuuuper:-!:-p

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více