Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Michael Jackson měl rád smažené kuře, i když se snažil být vegetarián. Jeho posledním jídlem byl špenátový salát s kuřecím masem
Zdroj: Wikimedia Commons, Constru-centro , CC BY-SA 4.0, a Pixabay, Karolina Grabowska/koláž Toprecepty.cz

Geniální a zároveň kontroverzní umělec by 29. srpna oslavil pětašedesátiny. Osud mu ale dopřál jen padesát let života. Král popu Michael Jackson proslul plastickými operacemi i závislostí na návykových látkách. Jeho jídelníček byl celkem jednotvárný, nějakou dobu byl vegetarián, pak většinou skončil u smažených kousků kuřete z fastfoodového řetězce.

Dospělý s duší dítěte

Náhlá smrt Michaela Jacksona pouhé tři týdny před koncertním turné byla šokem pro jeho fanoušky. Nic nenasvědčovalo tomu, že jeho osud se naplnil. Stejně jako Jacksonův život je i jeho smrt opředena tajemstvím. 

Afroameričan z Indiany zpíval od svých šesti let, kdy začal vystupovat s rodinnou skupinou The Jackson 5. Bylo mu 13, když se vydal na sólovou dráhu. Ztráta bezstarostných dětských let se na něm zřejmě podepsala a Michael Jackson dospěl v psychicky ne zcela vyrovnanou osobnost.

Mlsal pekanové sušenky 

A to se projevovalo i v jeho stravování. Jeho jídelníček byl dost omezený, navíc po určitou dobu vyznával vegetariánství. Trochu legrační na tom ovšem je, zeleninu zrovna nemusel. Rád měl vegetariánské lasagne, jiné těstoviny ho neoslovily, zato pizzu z lilkem a houbami shiitake mohl pořád.

Nijak zvlášť nemlsal, neměl totiž rád čokoládu a nejedl cukr. Na zahnání sladkých chutí mu stačily pekanové sušenky s javorovým sirupem. 

Smažené kuře favoritem

Michael Jackson měl od dětství rád smažené kuře. Ve svém „vegetariánském" období sice maso vyškrtl z jídelníčku, ale právě kvůli smaženému kuřeti ustoupil od vegetariánství. A přestože bylo jen pár jídel, které si nechával od svého osobního kuchaře připravovat, snažil se většinou o zdravou a vyváženou stravu. 

To se ovšem nevylučovalo s Michaelovou vášní pro kuře z KFC. Čas od času si z oblíbeného fastfoodu nechal dovézt kyblík s kousky kuřete a prázdné papírové kbelíčky se pak povalovaly po celém jeho sídle Neverland.

Poslední jídlo (a poslední droga) krále popu

Den před smrtí Jackson zkoušel choreografii k sérii koncertů. Pak si doma společně se svými dětmi pochutnal na oblíbeném špenátovém salátu s kuřecím masem. Bohužel ale nemohl usnout, valium už dávno nezabíralo. Lékař Conrad Murray mu na jeho žádost zavedl kapačku s propofolem, což je anestetetikum, které se používá v nemocnicích. Jackson po něm usnul navždy. 

Špenátový salát s kuřecím masem

Pokud chcete jíst jako král popu, připravte si: 4 plátky kuřecího masa (prsa), 400 g čerstvého špenátu, 200 g čerstvé rukoly, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 rajčata, 200 g bílého jogurty, 1 lžíci olivového oleje,  1 citron, nať jarní cibulky, čerstvá nať petrželky, sůl a pepř.

  1. Plátky kuřecího masa prudce opečte na pánvi a pak osolte.
  2. Listy špenátu a rukoly omyjte a nechte okapat. Maso pokrájejte na nudličky.  Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na osminky.
  3. Rajčata a cibulku nakrájejte na kostičky a lehce smíchejte s olivovým olejem, petrželkou, jogurtem, osolte, opepřete a ochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
  4. Na talíře naaranžujte listy špenátu a rukoly, vejce, maso a přidejte jogurtovou zálivku. Můžete dozdobit i kousky granátového jablka.

Náš tip: Připravte si křupavé kuřecí řízky podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací:

answerstoall.com: What was Michael Jackson favorite food?

thethings.com: Here's What Michael Jackson Ate As His Last Meal

en.celebrity.tn: What was Michael Jackson last meal?

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více