Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

My ano, a tak nás v nedávné době potěšilo, když jsme objevili kamenný a internetový obchod Susi.cz. V tomto velmi příjemném obchůdku v Praze Michli na vás hned po příchodu dýchne skutečná japonská atmosféra. Japonské potraviny, japonská keramika, knihy a dárkové předměty, které jsou v Susi.cz k dostání, jsou tu prodávány s očividnou láskou a úctou k japonské kultuře. Oslovili jsme proto PhDr. Kristinu Kopáčkovou, uznávanou japanoložku a majitelku Susi.cz, s prosbou o pár slov k historii obchodu.

„Naše firma byla založena těsně po revoluci s touhou přivést do České republiky japonské suroviny, slovníky, keramiku a další věci spojené s kulturou této zajímavé země. V době před rokem 1989 se nedalo nic z toho v naší zemi koupit a pro nás, japanology, bylo obtížné shánět učebnice nebo cokoliv japonského, po čem jsme prahli. Náš obchod se stal místem setkávání lidí, kteří měli zájem o japonskou kulturu, jejíž nedílnou součástí je japonská kuchyně. Obchůdek postupně rozšiřoval sortiment japonských potravin a keramiky, až se z něj stal obchod, který zásobuje restaurace po celé republice, má svůj internetový obchod a svoji kamennou prodejnu s příchutí Japonska.

Zboží dovážíme převážně od japonských firem, chceme zachovat autenticitu japonské kuchyně, nikoliv prodávat náhražky. Základem pro japonskou kuchyni je právě výběr kvalitních surovin – nelze se obejít bez kvalitní rýže, kvalitní přírodní sójové omáčky, kvalitních pohankových či pšeničných nudlí či správně připravených mořských řas. Pro každého, kdo se chce pustit do přípravy japonského jídla, je důležité vědět, že právě výběr surovin je zárukou konečného úspěchu podávaného pokrmu.“

Uvařte si něco japonského u vás doma. Je to snadné, moderní a taaak zábavné!

Jste-li milovníky japonských pokrmů, návštěvu Susi.cz vám rozhodně doporučujeme. Kromě velkého výběru potravin tam objevíte také tipy na nejoblíbenější japonská jídla. Příprava většiny z nich je rychlá a snadná, takže je zvládne opravdu každý. A z těch nejkvalitnějších surovin se vaří téměř samo!

Ať už zavítáte do prodejny Susi.cz v Praze 4, Michelské ulici 55, nebo do internetového obchodu www.susi.cz, nebudete litovat.

Mohlo by vás zajímat

Marie