Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdeněk Pohlreich má několik tipů, jak vylepšit bramborový salát.
Zdroj: Se svolením TV NOVA, timolina/freepik / koláž Toprecepty.cz

Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den, nemine ani slavné osobnosti. Výjimkou není ani populární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který pro čtenáře webu Toprecepty.cz prozradil, jaké cukroví bude letos na jeho svátečním stole, kdo ho napeče i jaký bramborový salát přidá "šéf" ke klasickému kaprovi.

„Speciální“ ingredience se nekonají

Kdo by čekal, že slavný „Šéf“ připravuje ke kaprovi, bez nějž si podle svých slov neumí Vánoce představit, speciální bramborový salát, byl by překvapen. I když některé zásady Pohlreich skutečně drží.

Základ pro dobrý salát je podle něj ve výběru surovin. „Je to jako vždycky u všeho. Člověk si s ním musí dát tu práci, koupit ty správné brambory, musí všechny věci udělat tak, jak mají být a nic neošidit,“ radí čtenářům webu Toprecetpy.cz Pohlreich.

„Já mám rád, když je tam dost majonézy a když je tam mražený hrášek, ne ten nakládaný. Místo obyčejné hořčice zásadně používám tu francouzskou,“ dodává. Na dotaz, zda do bramborového salátu patří uzenina, má známý šéfkuchař jednoduchou odpověď. „Je to každého věc, třeba já tam dávám vždycky trochu šunky a nevadí mi to vůbec. Dělám si takový polovlašák,“ sdělil Pohlreich.

Cukrárna na internetu

Šéfkuchař a majitel vyhlášené restaurace Cafe Imperial před časem uvedl do provozu cukrárnu Cafe Imperial Dolce, která má rozšířit nabídku toho, co restaurace v centru Prahy doposud nabízela. „Zatím je předčasné soudit, jak se nám cukrárna rozjela, zatím vykrýváme potřeby našich restaurací,“ řekl pro Toprecepty.cz Zdeněk Pohlreich. Otevřeli jsme také e-shop, který se zdá, že by mohl fungovat dobře. Není potřeba na něco nějak moc spěchat,“ dodal.

Cukroví u Pohlreichů

V nabídce cukrárny se kromě klasických dortů či minidezertů objevilo i vánoční cukroví. Mandlové Amaretto, nugátové sablé, pistáciové sablé, Baci di Dama, Linzer s malinovou marmeládou, Raffaello či vanilkové rohlíčky .

Aktuálně je sice dočasně vyprodáno, ale koupit jste si ho mohli za 1595 korun za 750 gramů. A právě takové vánoční sladkosti se objeví i na štědrovečerním stole u Pohlreichů. „U nás cukroví nikdo nepeče, lépe řečeno, peče ho Imperial Dolce,“ svěřil se s úsměvem populární šéfkuchař.

Se sladkým pomohla Besky

V nové kuchařce Zdeňka Pohlreicha Zlatá klasika bychom tedy cukroví hledali marně. „Já nejsem moc velký cukrář, takže v mé nové knížce recepty na něj určitě nenajdete. Navíc jsme v našem vydavatelství připravili s Veronikou Beskydiarovou knihu, která se jmenuje Pečeme nebesky a ta je plná sladkých věcí. Takže nemá cenu nosit dříví do lesa,“ vysvětlil Pohlreich pro Toprecepty.cz.

Náš tip: Pokud si doma cukroví sami pečete, zkuste náš videorecept na skvělé linecké:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více