Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
28. 11. 2023 V kuchyni s VIP
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den, nemine ani slavné osobnosti. Výjimkou není ani populární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který pro čtenáře webu Toprecepty.cz prozradil, jaké cukroví bude letos na jeho svátečním stole, kdo ho napeče i jaký bramborový salát přidá "šéf" ke klasickému kaprovi.
„Speciální“ ingredience se nekonají
Kdo by čekal, že slavný „Šéf“ připravuje ke kaprovi, bez nějž si podle svých slov neumí Vánoce představit, speciální bramborový salát, byl by překvapen. I když některé zásady Pohlreich skutečně drží.
Základ pro dobrý salát je podle něj ve výběru surovin. „Je to jako vždycky u všeho. Člověk si s ním musí dát tu práci, koupit ty správné brambory, musí všechny věci udělat tak, jak mají být a nic neošidit,“ radí čtenářům webu Toprecetpy.cz Pohlreich.
„Já mám rád, když je tam dost majonézy a když je tam mražený hrášek, ne ten nakládaný. Místo obyčejné hořčice zásadně používám tu francouzskou,“ dodává. Na dotaz, zda do bramborového salátu patří uzenina, má známý šéfkuchař jednoduchou odpověď. „Je to každého věc, třeba já tam dávám vždycky trochu šunky a nevadí mi to vůbec. Dělám si takový polovlašák,“ sdělil Pohlreich.
Mohlo by vás zajímat
Cukrárna na internetu
Šéfkuchař a majitel vyhlášené restaurace Cafe Imperial před časem uvedl do provozu cukrárnu Cafe Imperial Dolce, která má rozšířit nabídku toho, co restaurace v centru Prahy doposud nabízela. „Zatím je předčasné soudit, jak se nám cukrárna rozjela, zatím vykrýváme potřeby našich restaurací,“ řekl pro Toprecepty.cz Zdeněk Pohlreich. „Otevřeli jsme také e-shop, který se zdá, že by mohl fungovat dobře. Není potřeba na něco nějak moc spěchat,“ dodal.
Cukroví u Pohlreichů
V nabídce cukrárny se kromě klasických dortů či minidezertů objevilo i vánoční cukroví. Mandlové Amaretto, nugátové sablé, pistáciové sablé, Baci di Dama, Linzer s malinovou marmeládou, Raffaello či vanilkové rohlíčky .
Aktuálně je sice dočasně vyprodáno, ale koupit jste si ho mohli za 1595 korun za 750 gramů. A právě takové vánoční sladkosti se objeví i na štědrovečerním stole u Pohlreichů. „U nás cukroví nikdo nepeče, lépe řečeno, peče ho Imperial Dolce,“ svěřil se s úsměvem populární šéfkuchař.
Se sladkým pomohla Besky
V nové kuchařce Zdeňka Pohlreicha Zlatá klasika bychom tedy cukroví hledali marně. „Já nejsem moc velký cukrář, takže v mé nové knížce recepty na něj určitě nenajdete. Navíc jsme v našem vydavatelství připravili s Veronikou Beskydiarovou knihu, která se jmenuje Pečeme nebesky a ta je plná sladkých věcí. Takže nemá cenu nosit dříví do lesa,“ vysvětlil Pohlreich pro Toprecepty.cz.
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Mezinárodní den falafelu
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst více
Jak připravit falafel? Vyzkoušejte jednoduchý recept na oblíbenou cizrnovou specialitu
Správný falafel se připravuje z nevařené cizrny, kterou dostatečně dlouho předem necháme namočenou - třeba 36 hodin. Vodu, ve které cizrnu namáčíme,… Číst více
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Grilovací sezóna je v plném proudu! Oblíbená… Číst více
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?
Rozpálit gril, plácnout na něj kus namarinovaného… Číst více
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Grilovací počasí udeřilo plnou silou a už vůbec… Číst více
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?
Lípa je českým národním stromem, kterému se dříve… Číst více
Poznejte slavný falafel: Malé smažené kuličky z Egypta si můžete připravit i doma
Zvažujete, že si dáte pár dní bez masa, anebo… Číst více
Grilování levou zadní: Ananas ve slanině i bez ní a další netradiční chuťovky na gril
Grilovací sezóna je v plném proudu! Možná vám i… Číst více
Holka u plotny radí: Jak doma udělat nejlepší hummus? Pomůže soda i studená voda!
Pomazánka z vařené a rozmixované cizrny je po… Číst více
Grilování levou zadní: Jak na dokonalý hermelín? Jde to i bez alobalu!
Grilování je efektní, zábavná a především lahodná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více