Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co se těšíte nejvíc? Na bramborový salát? Vanilkové rohlíčky? Vánočku nebo knedlíčkovou polévku? Některé z těchto dobrot si sice dopřejete i ve všední dny, o Vánocích ale chutnají nějak jinak, nezdá se vám?

Vánoční svátky sice nejsou dobou vhodnou pro experimentování, protože tradice jsou tradice, ale něco nového zkusit určitě můžete. A nezapomeňte na kvalitní suroviny, ty jsou základ.

Vsaďte na ořechy

Ořechy poslouží zdraví, když správně aktivujete prospěšné látky v nich. Lékárna.cz vám poradí. Ořechy konzumujte ideálně čerstvé. Skladujte je v chladu, můžete je zmrazit. Pro využití prospěšných látek je aktivujte namočením do vody. Lískové oříšky mají oproti ostatní dobrý poměr omega3 a omega 6 mastných kyselin. Makadamové oříšky mají skvělé složení mastných kyselin, podobají se olivovému oleji. Jsou ale velmi tučné, jíme je střídmě. Kešu oříšky jsou oblíbené do raw a vánočního cukroví. Para ořechy jsou prospěšné pro imunitu, jako jediné obsahují selen. V online poradně Lékárna.cz je zdarma k dispozici jak lékárník, tak výživový poradce.

Kouzlete se sladkým

Máte nějakou tradici, co se sladkého týče? Pečete rodinný recept nebo každý rok zkusíte něco nového? Pokud jste odpověděli ano na druhou otázku, jsou pro vás Extrakurzy jako stvořené. Vyzkoušejte kurz Kouzlo cukrařiny Šárky Divácké. Zakladatelka brněnské cukrárny „Sorry, pečeme jinak“ vám dovolí nahlédnout do nádherného řemesla, cukrařiny. Upečte s ní překrásný a skvělý Red velvet a naučíte se mnoho cukrářských fíglů.

Čaje Perla Origins

Exkluzivně v Albertu seženete čaje Perla Origins z Indie, Číny a čajových oblastí Afriky. Jsou tady pro pravé čajové gurmány i pro všechny, kdo chtějí zažít intenzivní chuť prémiových čajových lístků. Na výběr je ze šesti sypaných černých i zelených čajů, mezi kterými najdete indický Darjeeling, čínský čaj Sencha nebo třeba jihoafrický Rooibos. Pro rychlejší přípravu pak sáhněte po jednom ze šesti druhů černých i zelených čajů v pyramidách, které poskytují lístkům dostatečný prostor se rozvinout a uvolnit svoji plnou chuť.

Tradice – lidové zvyky a recepty

Vánoce jsou hlavně tradice. Bez kterých si je nedovedete představit? A máte nějakou rodinnou? Inspirací pro všechny, kteří rádi dobře jedí a vědí, že domácí pohoda se odvíjí od dobrého jídla a společného posezení u jednoho stolu, se určitě stane kniha Tradice s podtitulem Lidové zvyky a recepty. V ní spojily síly časopisy Venkov & styl a Apetit.  Představeny vám budou zvyky, které vycházejí z těch církevních, které se vážou k danému ročnímu období. Receptů najdete v publikaci více než stovku.

Pro sebe nebo pod stromeček

Taky občas nevíte, co vařit? Nebo marně vymýšlíte dárek pro někoho blízkého? Pro obě situace jsou tady Toprecepty a jejich nepřeberné množství kuchařek. Ty navíc vynikají tím, že jsou otestované čtenáři Topreceptů. Vyberte si tu, která vám nebo blízkým bude sedět nejvíc. A doplnit knihu můžete třeba kalendářem, nákupní taškou nebo otvírákem.

 

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více