Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravte si předkrm a moc se nestresujte! 6 tipů, díky kterým zvládnete pohostit celou velkou rodinu
Zdroj: Stefan Vladimirov, Unsplash.com

Pozvali jste celou rodinu na oběd, nebo bandu kamarádů na večerní grilování? Uvařit pro větší množství lidí není nic snadného! S našimi tipy to však zvládnete na jedničku.

1. Dokonalé stolování

Tabuli prostřete s dostatečným časovým předstihem. Ujistěte se, že každý z hostů má nejen dostatek místa pro pohodlné sezení, ale i všechno potřebné nádobí a příbory. Nikdy nic nezkazíte čistě bílým ubrusem a jednoduchým bílým nádobím. Svěžest a barvy na stůl jednoduše vnesete živými květinami. Také vytvořte zasedací pořádek, přičemž vedle sebe posaďte blízké osoby – hostům tak velmi usnadníte rozhodování a nebude docházet k žádným nechtěným přesunům.

2. Hotový předkrm

Pro hosty si připravte jednoduchý a předem hotový předkrm. Ideální jsou nejrůznější chlebíčky a jednohubky, zabodujete také s čerstvými bagetkami a domácí paštikou či bylinkovým máslem. Nejen, že tak hosty skvěle navnadíte na hlavní chod, ale také získáte pár minutek navíc – a ty se vždy hodí. Žádný z hostů si tak ani nepovšimne, že máte v kuchyni nějaké zdržení. To samé platí i pro nápoje, které by hosté měli mít k dispozici od svého příchodu.

3. Dekorativní ovoce a zelenina

Stejnou službu Vám prokáže také ovoce a zelenina, kterou mohou hosté během čekání na jídlo ochutnávat. Dejte si záležet na servírování – tác s nakrájeným ovocem nebo mísu zeleninového salátu totiž můžete velmi snadno povýšit i na hlavní dekoraci celého stolu.

4. Vybavte se sodovkou

Hledáte vhodný nápoj, který osvěží Vaše hosty? Vsaďte na sodovku, která je na rozdíl od slazených limonád velmi univerzální. Výborná je sama o sobě; skvěle se však hodí také k přípravě ovocných šťáv, vinných střiků nebo alkoholických koktejlů.

5. Užívejte si

Pamatujte, že společné stolování představuje hlavně čas, který trávíte s milovanými lidmi. Proto si roli hostitele užívejte a nenechte si náladu zkazit drobnými nedokonalostmi nebo časovým presem. Vaši hosté jistě rádi uvítají milého hostitele a nějaké ty chyby určitě rádi prominou.

6. Ranní ptáče

Událost začněte chystat s větší časovou rezervou. Přípravy si tak užijete a nebudete ve stresu. Zvládnout pohostit více lidí vyžaduje schopnost plánování a organizace. Vše, co jde, si proto připravte předem a před hosty už jen laďte detaily.

Komentáře

Severinka Severinka

5. 2. 2016 12:18

Už se těším na letní párty a posezení venku v altánu;-);-)

Přidat komentář