Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Je tomu už více než rok a tak jsem se rozhodl, že se s Vámi podělím o veselou historku ze zákulisí Topreceptů. Na Topreceptech je pro nás nejdůležitější komunita, tedy ti, kteří nám pomáhají vytvářet obsah, především ti, kteří vkládají nové inspirativní recepty, fotky, věcné komentáře nebo radí v diskusi ostatním. V rámci rozvoje naší komunity a poděkování těmto pro nás tolik důležitým lidem jsem se v lednu 2015 rozhodl, že odměníme všechny, kteří na Toprecepty od toho dne vloží svůj první recept s fotkou a tento jejich recept získá alespoň 1 kladné hodnocení tím, že jim pošleme hrneček s logem Topreceptů a malou lžičkou.

Zároveň jsem se rozhodl, že začnu více cestovat. Toprecepty jsem založil, když mi bylo 17 let a od té doby jsem se tolik soustředil na práci na Topreceptech i na jiných projektech, že jsem na cestování mohl zapomenout. Zhruba tři měsíce jsem připravoval své projekty a kolegy na to, že budu vše nějakou dobu řešit z druhého konce Světa.

20. ledna 2015 jsem zadal úkol Radkovi - hlavnímu vývojáři Topreceptů, aby prvním osmi lidem, kteří během těch dvaceti dnů v lednu přidali svůj první recept s fotkou, poslal automatický email ve znění zhruba „Dobrý den, děkujeme za Váš první recept (název se doplnil z databáze), který jen za první týden inspiroval přesně (doplnilo se číslo z databáze) lidí. Pošlete nám Vaši adresu, rádi Vám pošleme malé poděkování domů.” V tu chvíli drobnost, nic velkého… 21. ledna jsem odlétal na svou první větší cestu - na 3 týdny do Thajska. Tato cesta měla být jak dovolenou, tak zároveň testem, jak mé projekty budou fungovat, když budu přes 10 000 kilometrů daleko. No a co se nestalo?

Celý napjatý z daleké cesty čekám na letišti ve Vídni, když v tom mi přijde sms zpráva od Radka: ”Libore, omylem jsem ten email poslal na 1 700 emailových adres všem autorům receptů zpětně”.

Krabice na hrnky Během dalších 10ti minut mi přišlo přes 100 emailů typu: „Jé, to jste mě potěšili, posílám svou adresu a těším se na malý dáreček :-)”. Do mého odletu jich přišlo přes 400! Některé odpovědi mě i pobavily, například „Dobrý den, tento recept jsem sice přidala v roce 2008, takže moc nechápu, proč mi za něj o 7 let později děkujete, ale dobře, tady máte mou adresu…”.

V tu chvíli jsem se zhrozil, když jsem teprve ve Vídni a místo osmi lidem slíbíme zaslat hrneček až domů více než 1 700 lidem, jak bude moje podnikání vypadat, až se vrátím po třech týdnech z Thajska. No, pěkné zpřestření odletu…

V tu chvíli jsem viděl tři možnosti:

  1. Můžeme všem (kromě oněch osmi) napsat druhý email, že šlo o chybu, omlouváme se a nic jim nepošleme.
  2. Místo hrnečků necháme vyrobit o dost levnější plastové propisky nebo seženeme slevový poukaz na pár procent do nějakého obchodu.
  3. Necháme vyrobit tolik hrnečků, kolik přijde adres a všechny je pošleme našim uživatelům.

V letadle jsem měl opravdu o čem přemýšlet… Nakonec mi došlo to, co píšu hned v úvodu tohoto článku. Naše komunita je to nejcennější, co Toprecepty mají. Nějakou dobu před tím jsme šetřili na větší úpravy stránek, které jsme chystali, takže finančně jsme mohli zvládnout i třetí variantu a tak se taky stalo. Během několika následujících dnů nám přišlo zhruba 1 000 odpovědí s adresou. Všechny hrnečky jsme poslali během tří týdnů, poslali jsme hrneček do Kanady, USA, Izraele, Švédska, několik do Německa, Polska, na Slovensko a do dalších zemí. Celou situaci strašně dobře zvládnul můj táta Láďa, který na Topreceptech pracuje už od roku 2012. Všechny adresy pečlivě roztřídil, zařídil výhodné podmínky u České pošty, výrobu hrnečků a denně poslal desítky, někdy stovky hrnečků. Tímto bych mu chtěl za toto ještě jednou moc poděkovat :)

A jaké z toho tedy plyne poučení? Firma se beze mě neobejde! Ne, to je samozřejmě vtip… Tím, že jsme se dostali do celkem složité situace jsme zároveň dostali příležitost udělat spoustě lidem radost, potěšit je. A dnes jsem moc rád, že jsme si tuto příležitost nenechali utéct a zvládli jsme tu nejtěžší variantu, protože nám přišla spousta děkovných emailů, fotek našich hrnečků plných kafe nebo čaje, což moc potěšilo i nás.

Ptáte se, jestli se nám potom zvýšil počet nových receptů? … Nezvýšil, ale potěšit 1 000 lidí, to za to stálo :)

Libor Hoření
Zakladatel Toprecepty.cz

Komentáře

monikaK

22. 4. 2016 09:53

Spletli:-D,dnes mi přišel,moc děkujůůůů:-K:-8:yes:

Ivusa Ivusa

1. 4. 2016 07:09

:-K Děkuji mnohokrát za zaslání hrnečku,je krásný a na kafe jako dělaný...zařadil se mezi mé nejoblíbenější na čestné druhé místo...přeji Topkám mnoho krásných receptů,neutuchající zájem čtenářů i nekončící počet příspěvků....podle vás se vaří prostě nejlépe,vždycky si vyberu recept a ještě se nestalo,že bych byla nespokojená:yes::yes:

Kirandia

30. 3. 2016 00:36

Mě by spíš zajímalo co chudák Radek :-) Ten se musel zapotit. Já v jeho kůži bych měla strach, že to firmu položí. A že přijdu o místo. Ale očividně jste právem TOP (nejlepší), protože běžíte dál a ještě s úsměvem ;-) My děkujeme za inspiraci a přejeme Vám hodně štěstí do dalších let ! Díky.

Jana Remkova Jana Remkova

29. 3. 2016 09:44

Směji se jak blázen!!! Chybička se někdy vloudí. Jsem pobavená hlavně tím, že z toho hrnečku právě teď, kdy jsem si všimla tohoto příspěvku - (opět se spožděním, jak jinak), piju kávu :-) Je to můj oblíbený. Děkuji za přízeň, Toprecepty ;-)

monikaK

28. 3. 2016 08:05

Škoda,že jste se nespletli taky u mě;-(;-(;-(;-(;-(;-):-D.

Katka

27. 3. 2016 19:38

Já jsem nedostala nic. Asi proto, že jsem sem žádný svůj recept neposlala. :-p Zato se docela často nechám inspirovat. Na receptech odtud je super to, že jsou odzkoušené. Děkuji za tyto sránky.

malaneta

27. 3. 2016 12:46

e-mail jsem tenkrát také dostala,mě se to ale sešlo chvíli poté, co jsem opravdu vožila první recept :) udělalo mě to radost, říkala jsem si sakra, ona to opravdu někdo sleduje :) Jestli jsem patřila k těm zmýleným, nebo to bylo účelové, člověka to potěšilo. Máme doma i kalendáře, tak uvidíme,jestli se objeví i článek Jak jsme rozeslali chybně 2000 kalendářů :-D

katka

24. 3. 2016 17:52

Tak to je krásné:-K ,pěkné počteníčko.Ted tady sedím a hledám recepty na Velikonoční tabuli.:-)
Díky všem kdo tu vkládáte recepty a díky těm kdo se o tyto stránky starají.

Madla Novak Madla Novak

18. 3. 2016 00:05

:-8:-K to je krásně lidské! Chybovat je také lidské:-8 a tohle jste pořešil s rytířským přístupem:yes::yes: je to hřejivé čtení o tom, že prostě takové věci se stávají a je to jen o tom, jak se k tomu člověk postaví. Vy jste se postavil hrdě a čelem, což se dnes málokdy vidí:-K:-K:-K máte mou úctu i obdiv a nesmírně mne překvapilo, že hrníček a kalendáře dorazily až do Švédska (bez poplatku-což se mi běžně tedy nestává..):yes: díky za bájo dárky a krásná písmenka:-K Madla

maiva maiva

17. 3. 2016 15:44

Dnes jsem narazila na tento článek:-D:-D Vtipné, moc pěkné překvapení to bylo, díky Vám:-K:-K:yes:

Acraj Acraj

16. 3. 2016 20:09

Také mě to potěšilo, překvapilo, děkuji ještě dodatečně....Acraj:-K

Pajaja

15. 3. 2016 19:30

Zrovna tu lovím v oblíbených receptech, co budu v následujících dnech vařit a. . . narazím na tento článek. Hrneček mě tenkrát moc potěšil a teď mě bude těšit ještě víc, když vím, jak jste se k tomu omylu úžasně postavili a kolik jste si dali práce, abyste tu radost pro nás dotáhli do konce. :yes::-8 Děkuju ))))

Ivusa Ivusa

14. 3. 2016 20:48

:-OMoc krásný hrneček...měla jsem tu čest také jeden obdržet...bohužel se jej -zřejmě poště- podařilo rozbít,ale zůstala mi celá lžička:-D:-DI tak mě dáreček velmi potěšil a přeji Top receptům jen to nejlepší a hlavně mnoho skvělých receptů...:yes:

:) Radek je jednička! :) Ještě u Vás pracuje? Protože mi dnes ráno tento e- mail taky přišel. :D Jen doufám, že to není omyl, protože to, co se tam píše mě velmi potěšilo a to ne jen kvůli hrnečku. Klobouk dolů a přeji hodně úspěchů.:yes:;-):-K

mariana.

13. 3. 2016 19:38

Právě jsem si přečetla Váš článek a opravdu mě pobavil. Také mě bylo divné, proč mi posíláte hrníček, který byl mnohem starší. Nicméně se stal mým nejoblíbenějším hrníčkem a nikdo mi na něj nesmí ani sáhnout.
Díky moc :-K

savlinka savlinka

13. 3. 2016 16:09

Také děkuji za hrníček;-)A také hodně lidem o Topkách říkám;-):-K

jahoda jahoda

13. 3. 2016 13:11

:-KNa začátku mne článek také pobavil, ale ke konci čtení jsem měla slzu na krajíčku:-8.
Smekám před Vámi:-*, jak jste se k nepříjemné záležitosti postavili.:-K
Nicméně Váš čin způsobil to, že díky mému hrníčku v zaměstnání jste získali asi 6 dalších obdivovatelů a 2 nové přispěvatele receptů na www.toprecepty.cz:-))

jirkora jirkora

12. 3. 2016 16:09

Milý Pane klobouk dolů před tebou,jsi výborný a slušný člověk.To už se dnes moc nenosí.I když se nejedná o mě ,moc tě obdivuji a všude budu o tobě povídat
Jirka:yes:

Tom Beyk Tom Beyk

12. 3. 2016 12:23

Je dobře, že jste článek napsal až teď. Protože jsem měl velkou radost z toho, že mi "Děkujete za inspiraci". Kdyby jste článek napsal hned po té, tak bych si tu radost neužil:-))
Dnes už to nemrzí, že jsem si hrneček nezasloužil. Je dobře tvarově vymyšlený a káva z něj mi stále chutná a věřím, že i nadále bude.
Ještě jednou děkuji a přeji ať Vám "Topky" nosí nadále ne starost ale jen radost.

janatka janatka

12. 3. 2016 11:19

:-K Také mám hrneček a denně piji kávu z něho!!! Takové mýlky se stanou, díky moc.:-D

Daniela B

11. 3. 2016 20:21

článek mě pobavil:-D, taky mám doma jeden omyl, děkuji za něj

ivulinka ivulinka

11. 3. 2016 18:59

I mně přišel, divila jsem se, proč, když tou dobou jsem byla na TR už několik roků aktivní přispěvovatelkou, teď už vím díky článku, jak k tomu došlo, při čtení článku jsem se příjemně pobavila.
Protože doma máme 3 hrnečky s logem TR, tak jsem si ho vzala k rodičům a dělá mi u nich milou společnost především při pití kávy.
Dík vám, kluci, za /pro mě/ příjemný omyl a smeknutí za bezvadně zvládnutí neplánované megaakci:-K

Lump01

11. 3. 2016 17:22

Dobré odpoledne,nadšený ohlas jsem zaslala i já a byla jsem moc potěšená,že dostanu dárek (to jsem netušila,že hrneček).Pravda je,že jsem akorát vložila svůj první recept a divila se kolik lidí jsem během týdne inspirovala :-8.No jste kabrňáci,příběh mne pobavil a je hezké že jste do toho šli :yes:.Vaše stránky mám opravdu moc ráda,je tu tolik inspirace a ještě jednou po roce díky za hrneček.Přeji ať se daří.Ivana:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 3. 2016 17:26

Přeji hezký den:-K:-Ki já vlastním krásný hrneček a jsem na něj pyšná,teď ještě více,když jsem se dočetla jaký skrývá vlastně příběh;-)Jen jsem si představovala,jak začaly chodit ty sms s poděkováním,to muselo být šokující:-D:-Dani si nedovedu představit tu zásilku s hrnečkama a krabičkama a balení a odesílání,vystát frontu na našich poštách:-O;-)Tatínkovi patří zasloužené poděkování za organizaci a úpornou práci;-):-*Samozřejmě i Vám Libore a Radku,jste skvělí a moc si Vás vážím,díky moc ještě jednou,hlavně za to,že jste založili web Toprecepty,jsem jim věrná už od roku 2009 a nikdy jsem nezalitovala,že jsem topačka:-K:-K

Masula Masula

10. 3. 2016 16:19

Na Topky jsem se přihlásila,když jsem čekala na operaci kyčlí a jelikož jsem byla omezená pohybem, byl to pro mě příjemný čas,který jsem si krátila na PC a četla a zkoušela nové recepty:-).Od té doby není den,kdy bych aspoň nenahlédla na tyto stránky pokud čas dovoluje.A tímto vám moc a moc děkuji,že jste je vytvořili a přeji ať vám Toprecepty dělají jen radost;-).Hrneček též vlastním a kávu z něho moc ráda piju:-*:-K

Zdenka1

10. 3. 2016 13:58

Také já jsem byla mezi obdarovanými. Hrníček mi udělal radost a každé ráno z něj piju bílou kávu. To jsem ale netušila, jaký příběh hrníček skrývá. Je od Vás velmi milé, že jste si dali tu práci a námahu, aby jste potěšili tisíc lidí. Všem Vám patří velký dík i tomu, v článku nezmiňovaném chlupáči na sedačce, kterému z toho množství krabic málem vypadly oči z důlků. Ještě jednou moc děkuji.:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 3. 2016 13:10

Finančně dost náročný,ale lidsky moc krásný omyl:-)Potěšit tolik lidí-to opravdu stojí za to:-K
I mě dělá hrníček každé ráno milou společnost;-)

Dnes je to 6let,co jsem se na Toprecepty.cz zaregistrovala a jsem moc ráda,že jsem díky tomu poznala spoustu báječných lidí:yes:
Libore,Radku,děkuji za vše,co pro nás děláte a přeji Vám hodně osobních i pracovních úspěchů:-K

www.toprecepty.cz www.toprecepty.cz

10. 3. 2016 10:07

Senky: Vám jsme email s nabídkou hrnečku poslali 21. 1. 2015 v 08:16:02, ale nedostali jsme od Vád odpověď s adresou, takže jsme Vám jej nemohli poslat. Nikdy není pozdě, takže budeme rádi, když se ozvete na info@toprecepty.cz :-)

Dooga Dooga

10. 3. 2016 08:11

:-D:-)):-D Promiň, Libore, ale takhle už jsem se dlouho nezasmál. :yes:
Hrneček spolu s kalendářem mi dělají každodenní společnost v práci.
Díky.

senky senky

9. 3. 2016 20:08

:-D:-D a mně tak strašně mrzelo, že jsem ho nedostala ;-) teď si říkám, že jsem Vám vlastně nepřidělala práci :-K Ale musím uznat, že to byl kouzelný omyl :-):-K

zizala zizala (moderátorka)

9. 3. 2016 17:27

:-)) Stanou se horší věci. A já smekám, hoši :yes:

hanahcotton hanahcotton

9. 3. 2016 16:20

I to se stává :-D:-D a jak je napsáno v závěru - potěšit 1000 lidí stojí za to.......komu se podaří udělat radost tolika lidem naráz????;-)I já hrneček denně používám a vždy mě zahřeje u srdíčka,že jsem od vás dostala dárek....a ne jeden. :yes:Ještě jednou veliké díky za to, že jste Topky vytvořili a tak pěkně se o ně a o všechny uživatele staráte.:-K:-K:-K

Danca Danca

9. 3. 2016 16:04

Tak tomu říkám profesionální přístup a odvaha! Rozhodnout se pro tu složitější, časově náročnou (a v neposlední řadě mnohem nákladnější) variantu, perfektně ji zvládnou..a nakonec se ještě veřejně "přiznat", jak to doopravdy bylo...No, klobouk dolů!!!:yes: Napadlo mě, že by k vám naši politici měli jít na školení!!!
Jsem také majitelkou jednoho z těch hezkých hrnečků a musím říct, že mi ho všechny kolegyně v práci závidí!:-) Ještě jednou za všechno moc děkuji!:-K

Irule Irule

9. 3. 2016 14:14

Tak to je hezké :-D. Nicméně hrníček mi udělal radost :yes:. A také Váš tatínek, který mi ho donesl osobně do práce v době, kdy jsem měla dovolenou. Ale neudělal to, co by udělala většina - nechat ho u kolegy, aby mi ho předal. Za týden přišel znovu, aby mi hrníček předal osobně. Byla jsem z toho v šoku :-O. Bylo to velmi milé a ještě jednou mooooc děkuji! :yes::-):-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 3. 2016 09:39

Moc jsem se pobavila při čtení tohoto článku. Ještě jednou veliké poděkování za dárky, za perfektní zvládnutí situace Vám i Vašemu tatínkovi a mnoho úspěchů v práci i při cestování. Udělat radost 1000 lidem se hnedtak někomu nepovede. :yes::yes::yes:

Sarovka

9. 3. 2016 08:46

Kouzlo nechtěného;-) Chtělo to velkou odvahu přiznat se veřejně? Myslím, že po organizační, manažerské i lidské stránce jste obstáli všichni:yes::-K

tejaja tejaja

8. 3. 2016 20:09

:-D Pekne som sa pobavila. Omyl neomyl...hrnček slúži k spokojnosti. :yes:;-)

vladi vladi

8. 3. 2016 17:08

Tak alespoň nějaký omyl je i někdy milý a potěšil take patřim k majitelům tohoto omylu ještě jednou děkuji za takove mile překvapeničko.

yanull yanull

8. 3. 2016 15:28

Nevím, zda jde Libore v tomto případě o kouzlo nechtěného, ale třetí varianta je ta nejlepší, kterou jste vybrali a velmi mne těší, že i já jsem mezi obdarovanými :-K:-K:-K Ať se vám všem i nadále daří :yes::-K

Nadja Nadja

8. 3. 2016 12:53

:-K:-D Hezký omyl - a díky za něj a vám všem za práci s jeho realizací. Bylo to velké překvapení a hrníček je moc hezký.
:-D:-D:-D;-) Libore, až zase někam pojedeš, zadej Radkovi podobný úkol!:-D:-D:-D

Jikotka Jikotka

8. 3. 2016 11:59

Také jste mi udělali velkou radost,hrneček denně používám na odpolední kávu a ten omyl z mého pohledu stál za to :-D:-D:-D díky ještě jednou :-K:-K:-K

pipre pipre

8. 3. 2016 10:05

Předevčírem se mně rozbil hrníček úplně stejného tvaru a z něhož piju ráda ranní kafe. Vzala jsem tedy do ruky hrníček od Topek a z obavy, že bych ho také rozbila, uložila jsem ho raději zpět do vitríny, kde mám uložený i hrníček s obrázkem mého výtvoru, který mně nechala udělat Navir jako poděkování za nakreslené obrázky svých vnoučat. Protože si obou cením, jsou uloženy jako památka na něco, k čemu mne váže hezká vzpomínka.

Severinka Severinka

8. 3. 2016 09:53

To jsem se pobavila při Tvém psaní;-);-);-):-)):-)):-))Jak je vidět chybička se může vloudit ;-);-);-) I já hrneček skoro denně používám a teď si ho budu ještě více považovat;-);-);-)Děkuji Vám všem za prima stránky;-);-):-K:-K

mika59 mika59

8. 3. 2016 09:48

Pěkně jsem si početla.;-) Já jsem tady zrovna začínala a hned jsem dostala hrníček,:-O hodně mě to potěšilo.:-K Díky, slouží dobře.:-K

Drahos z kamene Drahos z kamene

8. 3. 2016 09:11

já jsem taky vlastníkem jmenovaného hrnečku bohužel lžička je už zlomená ale děkuji vám :-D

Betyna

8. 3. 2016 07:40

Moc vám děkuji za tento článek, za to jak jste tento omyl vyřešili a také za krásný hrníček, který mi dělá každý den radost a je jedním z mojich nejoblíbenějších! Přeji vám aby vám Toprecepty dělaly jen samou radost, jako mně hrníček! :-K

Dajda Dajda

8. 3. 2016 07:08

Zachovali jste se velmi seriózně a fakt je, že jsem přemýšlela, čím jsem si ten hrneček zaloužila.:-O Moc ráda z něj piju kávu a vůbec ho neuklízím do skříněk, stojí v kuchyni na čestném místě. Bohužel to se mu stalo osudným - spadl na něj jiný hrneček, který jsem uklízela. Lžička vzala za své a hrneček je lehce naťuklý v místě nad ouškem. To však nic nemění na situaci, že je stále v provozu. :-D

janek53 janek53

8. 3. 2016 01:42

Moc děkuji za krásný omyl:-K

hosta hosta

8. 3. 2016 01:02

:-D:-D Ještě že jste nechtěli poslat osmi lidem papiňák:-D:-D

www.toprecepty.cz www.toprecepty.cz

7. 3. 2016 23:23

Cekrops: Byl to omyl, který nás přivedl k myšlence, že můžeme odměnit mnohem více lidí a moc rádi jsme to udělali :-)

cekrops cekrops

7. 3. 2016 22:30

Tak to byl omyl. Hmmm. ;-( To jste raději neměli říkat...:-//

Linda 989 Linda 989

7. 3. 2016 22:05

Jéje, to je tedy omyl... :-)) U mě doma v kuchyni má čestné místo a jak z něj chutná kávička :-* Spoustu starostí pro Vás, ale nás jste móóc potěšili . Za to Vám díky všem... :-K

jarda Kadic jarda Kadic

7. 3. 2016 21:09

Pěkný večer:-K Tak to byl omyl,jak se říká "za všechny prachy";-):-K ale hlavně,že jste udělali radost hodně lidem:-K
Já recepty moc nepíšu,spíše tady sbírám zkušenosti a zajímám se,co se vaří.:-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 3. 2016 20:45

:-D také jsem ho dostala, a také děkuji:-KMoc hezky napsáno:yes:

Hella Hella (moderátorka)

7. 3. 2016 20:27

No to je manažerská zkušenost doslova i obrazně za všechny prachy :yes: Nicméně ta radost, kterou jste nám udělali je k nezaplacení. Ještě jednou děkuji vám i vašemu tatínkovi ;-)

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více