

Voňavá krkovice
Suroviny 5 porcí
- 5 plátků krkovice
- 5 plných lžic hladké mouky
- 2 rovné lžíce Vegety nebo Harmony „žlutého koření“
- 1 rovná lžíce sušené majoránky
- 1 rovná lžíce sušené bazalky
- 1 rovná lžička sušeného česneku
- 1 špetka pepře
- 1 rovná lžíce mleté sladké papriky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme.
Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme).
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté podlijeme vařicí vodou do úrovně masa (neutopit) a přikryté podusíme za občasného dolití horké vody, cca 20 minut.
Ke konci necháme odpařit do požadovaného množství. Podle chuti dosolíme. Omáčku - sos již není třeba zahušťovat, vezme si mouku z masa.
Podáváme s bramborem, kaší, knedlíky, rýží či těstovinami…podle chuti, hodí se vlastně ke všemu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Voňavá krkovice
-
Ivo, tak jsem vařila v neděli. Je to vynikající, jen jsem maso dělala v papiňáku a to jsem udělala asi chybu. Vím, že tos tam nepsala, ale chtěla jsem si to ulehčit. Když jsem maso vyndala, bylo měkkoučké, ale na sobě mělo hafo mouky. Rozpálila jsem olej a maso po vyndání znova opekla. Pak dala zpět do omáčky. Příště to udělám podle receptu, a budu to dodělávat v troubě. Trochu jsem si to vaření prodloužila. Ale jinak supr oběd. Přidám foto, sice nic moc, ale chuť vynikající.
-
marunda: písni, taky ji budu dělat
-
Tvé foto a komentáře dělají chutě, tak já na neděli zkusím. Pak písnu
-
Janice: děkuji za komentář, jsem ráda, že jídlo chutnalo
-
senky: děkuji za důvěru i za foto s bodíkem
těší mě, ža chutnalo
-
Moc moc moc dobré jídlo
přítel se oblizoval až za ušima!!!
-
isindy:Isi,důvěru do Tebe vloženou jsi opravdu nezklamala
, dnes jsme měli k obědu a strávník chválou nešetřil,takže předávám a díky
Přidávám bodík a foto
-
Dani, jsem ráda, že jsem důvěru do mě vloženou nezklamala
díky za komentík a pochvalu
-
isindy - výbornééééééé
"žluté koření" používám velmi často i do zelí, špenátu, nakládaných masíček, takže jsem Tvůj receptík vyzkoušela a mňam
-
Prpcek: tak to jsem ráda, že chutnalo...děkuji za komentář
.....já jsem recept našla ve starém sešitu, asi 20 let starý...to tu asi moc jiného než Vegeta nebylo
ta paprika je dobrý nápad -
-
Ahoj isindy
Nejspíš jsem první, kdo recept odkoušel a musím říci, že to je dobré. Pouze jsem přidal půl lžičky pálivé maďarské papriky, protože miluji ostrá jídla. To žluté koření mě v receptu překvapilo, ale určitě nic nezkazilo. -
Isu, mně tam asi zarazilo to žluté koření, nějak si ho neumím představit na mase, používám ho spíš do polévky nebo omajdy...
a kombinované s mletou paprikou. Ale máš pravdu, chutě jsou různé a je dost možné, že by mi to chutnalo...
-
Isi, takový ochucený flág masa a ještě k tomu krkovice, kterou miluju, to by bylo něco pro mě-provokuješ
Pokud by to jen trošku šlo, volila bych raději bylinky čerstvé, ale vždycky doma nejsou. Dávám ti hezkého 11.bodíka
-
Mě se receptík líbí,vybízí k vyzkoušení
+1