Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tereza Olbrichtová zatím v Peče celá země ukazuje, že nemá problém s žádnou výzvou. Matka dvou holčiček překvapivě bere účast v soutěži jako inspiraci pro svou knihu, nicméně postupem času zjistila, že nakonec půjde o víc. V rozhovoru pro Toprecepty.cz manažerka z Plzně prozradila, co peče nejraději, jak se na populární show připravovala nebo s jakou ingrediencí nejraději „kouzlí“

Příprava na soutěž

Při pečení nejraději Tereza poslouchá audioknihy, ty papírové ráda sama píše. I proto se podle svých slov do Peče celá země přihlásila. V rozhovoru došla řeč na přetváření koktejlů do dezertů, náročnost technických výzev i účast v kurzech pečení.

Terezo, jste maminka dvou holčiček, tedy péct máte pro koho. Co mají holky nejraději?

Vzhledem k tomu, že moje myšky jsou ještě relativně malé - 3 a 4 roky, přijde mi, že se jim chutě mění každou chvilku. Nicméně milují makronky, pavlovky a čokoládové pralinky. Někdy jsou ale nejšťastnější za domácí piškoty, koláčky nebo jednoduchou bábovku posypanou cukrem.

Máte ráda záhady a hádanky, vyhovovalo vám tedy, že jste u některých výzev v soutěži nevěděla, co budete muset vytvořit?

Já jsem upřímně milovala všechny technické výzvy, které jsem měla možnost si vyzkoušet. Řekla bych, že pro mě bylo nejzábavnější, když jsem neměla představu, jak má finální výrobek vypadat. Což byl případ třeba Pražských koulí. Tam jsem skutečně jen tušila, jaký by asi měly mít tvar (smích).

Jak vznikla myšlenka, že se přihlásíte do Peče celá země?

Popravdě to byla spíše náhoda - hledala jsem námět do své nové knížky, jejíž děj bych chtěla zasadit do nějakého zajímavého prostředí. A kontrast mezi temnou stránkou příběhu a sladkou cukrařinou, pro kterou jsem se v poslední době nadchla, se mi zalíbil. 

Připravovala jste se doma nějak speciálně, nebo jste dokonce zvolila nějaký kurz? 

Já se musím přiznat, že jsem se na casting přihlásila opravdu na poslední chvíli, takže na nějaké velké přípravy nebyl moc čas. Nicméně už dříve jsem měla tu možnost se pár kurzů účastnit, protože si myslím, že člověk by se měl kontinuálně vzdělávat ve všem, co ho baví a naplňuje.

Jste před kamerou hodně nervózní?

Vůbec. Kameramani v pořadu Peče celá země jsou neuvěřitelní profíci a zároveň strašně fajn lidi, takže jsem měla spíš pocit, že my soutěžící jsme obklopeni skupinou přátel, kteří nás všechny psychicky podporují.

Co pečete úplně nejraději, jak ze sladkého, tak ze slaného?

Já strašně ráda peču něco poprvé a úplně nejradši, pokud je to nový recept, který jsem si sama vymyslela. Moc ráda přetvářím oblíbené koktejly do dezertů, to bych řekla, že je pro moje receptury dost typické.

Jaká je vaše nejoblíbenější ingredience při pečení?

Láska a porozumění. Dělám si legraci (smích). Miluju oříšky a koření, s tím se dá fakt kouzlit.

Jste z Plzně, města piva, přesto zde chcete prorazit s kavárnou, kde budete nabízet vlastní dezerty. Máte už nakročeno ke splnění tohoto snu?

Pravda je, že jsem si ještě sama úplně nesrovnala, co je můj další cíl - nicméně něco už se začíná rýsovat, ale nechci to zakřiknou (úsměv). O snu se úplně mluvit nedá, protože mám to obrovské štěstí, že ten žiju právě teď se svojí rodinou, přáteli, kolegy a přáteli z Peče celá země. 

Na Terezinu stopu v Peče celá země se můžete podívat do naší fotogalerie:

Fotogalerie - Tereza - Peče celá země

Ukázat 17 fotografií

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více