Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete se zbavit nadbytečných kil? Tak určitě zapomeňte na hladovění či drastické diety, které by vašemu tělu jen ještě více ublížily. Nastartovat zdravější životní styl, vedoucí ke štíhlé postavě, můžete i několika drobnými změnami, které vás vůbec nezatíží:

1. Teplá voda po probuzení

Dejte si sklenici teplé vody hned po ránu nalačno: skvěle tak hydratujete tělo a nastartujete trávení na plné obrátky. Vodu ideálně ochuťte citronem, plátky okurky nebo kapkou jablečného octa. Takový nápoj Vám ihned dodá energii, vyjasní Vaši pleť a utuží celkové zdraví.

2. Vařené vejce k snídani

Hledáte chutnou snídani, která dodá Vašemu tělu živiny a skvěle Vás zasytí až do odpolední svačinky? Vsaďte na vejce uvařené natvrdo se zeleninou nebo celozrnným toastem. Vejce totiž obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které tělo v dopoledních hodinách potřebuje. Podle výzkumů také lidé, kteří snídají vejce, snáze hubnou.

3. Zelené smoothie místo kávy

Pití kávy i čaje byste měli během redukční diety co nejvíce omezit. Místo nich si raději udělejte domácí zelené smoothie (například ze špenátu, salátu a bylinek), které je mnohem zdravější. Jelikož obsahuje silné antioxidanty, má zelené smoothie silné detoxikační a antioxidační účinky.

4. Mořské řasy dvakrát týdně

Pokud chcete redukovat svou hmotnost a být stále vitální a plní energie, začleňte do svého jídelníčku mořské řasy. Ty díky vysokému obsahu jódu stimulují činnost štítné žlázy, a tak podporují zdravý metabolismus. Výsledkem je, že konzumace mořských řas podporuje hubnutí a dokonce je prevencí vzniku celulitidy. Existuje mnoho způsobů, jak začlenit mořské řasy do běžného jídelníčku – ideálně se hodí do polévek a salátů nebo jako příloha k dušenému masu.

5. Omezený příjem masa

Alespoň 5 dní v týdnu byste měli zvládnout bez masa, které můžete plnohodnotně nahradit například houbami, vejci či luštěninami.

6. Konec baleným potravinám

Naplánujte si své stravování, ať vás nikdy nepřekvapí hlad. Vždy u sebe mějte zdravé svačinky. Ideální jsou jogurty, ořechy, semínka, ovoce a zelenina. Když budete takto vybaveni, nebudete se muset uchylovat k baleným bagetám nebo k párkům v rohlíku.

7. Mini-jídlo po 19. hodině večer

I večer po 19. hodině si můžete dát něco malého k snědku - obzvláště pokud chodíte spát až po 22. hodině. Tak se vyhnete nejen velkému hladu, ale i neklidnému spánku a ranní únavě. Najíst byste se však měli opravdu lehce, abyste jen zahnali hlad.

Komentáře

woman woman

13. 10. 2016 14:40

:-)Víte, podařilo se mi zhubnout 19 kg, ale myslím, že nějaké obecné rady jsou opravdu obecné a bohužel i tento článek je jedním z mnoha sám sobě podobných. :-)

LENULKA611 LENULKA611

19. 9. 2016 09:10

Zajímavý článek :yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více