Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lněný olej byl po staletí používán k léčbě nejrůznějších neduhů a onemocnění. Stejně tak jako prospívá našemu zdraví, může prospívat i naší kráse. Lněný olej totiž dokonale revitalizuje pokožku, vlasy a nehty a dokáže je tak proměnit k nepoznání. Poznejte proto ohromující vlastnosti lněného oleje:

Péče o suchou pokožku a prevence akné

Lněný olej má neuvěřitelné protizánětlivé vlastnosti, díky kterým dokáže zklidnit podrážděnou a velmi suchou pokožku i bojovat proti akné.  Lněný olej také obsahuje vitamín E, který zpomaluje proces stárnutí a napomáhá udržovat pokožku jemnou a pružnou. Čistý olej si můžete přímo vmasírovat na pleť či problematická místa, nebo si můžete vyrobit masku pro zdravím zářící pleť:

Složení:

  • 2 lžíce teplé vody
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička lněného oleje
  • 1 lžička rozdrceného lněného semínka

Všechny ingredience smíchejte a naneste na pokožku. Po 15 minutách opláchněte teplou vodou. Osušte a naneste hydratační krém. Masku používejte jednou týdně.

Výživa pro pokožku

Dopřejte svému tělu oddech od chemických látek a namísto tělového mléka použijte lněný olej. Olej lehce vetřete do kůže a zaměřte se na lokty, kolena a další místa, která mají tendenci být suchá a drsná. Lněný olej dokonale hydratuje celé tělo a navíc chrání pokožku před poškozením sluncem.

Suché a popraskané rty

Suché a popraskané rty jsou nepříjemnou záležitostí, s kterou se nejvíce potýkáme právě teď, v zimě. Všechny balzámy na rty sice příjemně uleví, mají však jen dočasný účinek. Naopak lněný olej rty vyživuje a ponechává je krásné a zdravé bez ohledu na počasí. Vyzkoušejte noční terapii a lněný olej nanášejte na rty před spaním.

Stres a únava

Vše, co přijde do kontaktu s naší pokožkou, se vstřebává do krevního oběhu – to platí zejména pro chemikálie ve vzduchu a v kosmetických výrobcích. Výsledkem toho může být nejen podlomené zdraví, ale i únava, stres a psychické problémy. Masáž lněným olejem, který je plný omega-3 mastných kyselin, tak dokáže zlepšit náladu, psychický stav i zdraví. Pro maximální efekt si masáž dopřejte po horké lázni před spaním.

Na voděodolný make-up

Každodenní odličování dává pleti pěkně zabrat. Nahraďte proto kosmetické přípravky zdravým lněným olejem, který vmžiku odstraní i voděodolnou řasenku a navíc vaši pleť vyživí.

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více