Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud se chcete cítit fit a plni energie, popřípadě shodit něco ze svých tukových zásob, rozpohybujte svůj metabolismus na plné obrátky již ráno. Urychlit metabolismus mohou i drobné změny, které ovšem přinesou velkolepé výsledky!

1. Začněte svůj den lehkým cvičením        

Když si ráno zacvičíte, zrychlíte tím svůj metabolismus a ten bude spalovat více kalorií po celý den. A naopak – když budete celé dopoledne ospalí a neaktivní, bude se vaše tělo dožadovat zvýšení energetické hladiny a vy tak budete celý den bojovat s velkou chutí na sladká a tučná jídla.

2. Dejte si jablko

Jedno anglické přísloví tvrdí, že dáte-li si jedno jablko denně, nebudete potřebovat doktora. A je to pravda. Jablka mají vysoký obsah pektinu a tak nastartují náš metabolismus na maximum. Ideální je si na nich pochutnat v dopoledních hodinách nebo před cvičením. Díky konzumaci jablka každý den budete mít více energie a budeme se cítit méně hladoví.

3. Pijte

Vodu byste měli pít po celý den, ale její příjem je důležitý zejména ráno. Dvě sklenice vody totiž zbaví vaše tělo toxinů, propláchnou ledviny a opět zvýší metabolismus.

4. Dopřejte si smoothie

Skvělý způsob, jak s chutí začít nový den, představuje zeleninové nebo ovocné smoothie, které vašemu tělu dodá vše, co na celý den potřebuje. TIP: Pro zvýraznění chuti můžete místo vody nebo minerálky použít kokosovou vodu.

5. Buďte dobře naladěni

Může to znít zvláštně, ale i dobrá nálada, optimismus a pozitivní postoj významným způsobem urychlují metabolismus a tím napomáhají hubnutí a očistě těla. Začněte proto každý den s úsměvem a beze stresu a uvidíte, jak se vám zkvalitní celý život.

 

 

Komentáře

ukocouradoma ukocouradoma

31. 3. 2017 14:24

Ano, jen místo vody hlasuji pro vodu s citronem. A pokud jde o smoothie, doporučuji Bleskové smoothie do práce (https://www.blendea.cz/smoothie-do-prace/), kdyby náhodou, jenom náhodou někdo neměl na snídani čas.:-)

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více