Magazín
Dnešní top článek
Soutěž Peče celá země 2022 vyhrála Martina! Nabízíme exkluzivní rozhovor s vítězkou, která chystá hříšnou knihu
Soutěž Peče celá země zná vítěze! Po deseti týdnech klání a velmi napjatém posledním díle se… Číst dál
Online časopis o jídle
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Feferonka je silnostěnná kulatá paprika, má výraznou červenou barvu, nízkou pálivost a je velmi šťavnatá. Od chilli papričky se liší svojí pálivostí. V čerstvém nebo sušeném stavu se feferonky přidávají do jídel, která mají být pikantní a lehce pálivá, např. do guláše. Ze zdravotního hlediska feferonky mírně snižují tlak, jsou vhodné při zvýšené hladině cholesterolu a dobře působí na žilní systém.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno před 5 hodinami

Česnečka z Loštic
Přidáno před 7 hodinami

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Přidáno před 10 hodinami

Cizrnová "pizza"
Přidáno před 14 hodinami

Pikantní rukolový salát
Přidáno 15. 5. 2022 15:02

Brambory pečené v olivové hořčici
Přidáno 15. 5. 2022 10:08