Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně oškubat opeřence?

veroniika: uřčitě takhle ne!!! 3 minuty je strašně moc a voda z konvice je moc horká... má zkusenostje zě drůbež s nemastným peřím (slepice, kuřata,atd.) se paří ve vodě při teplotě 68 až 72 stupnů celsia a kratší dobu asi 15 vteřin vytáhnout a znovu ponořit a ihned opět vytáhnout a zkusit nejhorší místa ocas a křídla pokud nejdou ještě jednou krátce ponořit a vytáhnout a voda ja lepší ješte osolit. U vodní drůbeže (Kachna,Husa, atd.) se voda zahřívá na 72 až75 stupnů celsia taky osolit vodu a před postupem paření je ji dobré namočit ve studené vodě a rukou pod vodou prohrabat peří aby se tam voda dostala a poté postupovat stejně jako u předchozího případu. Hodně štěstí...

spagetka:Poradila mi to známá a škubali jsme s manželem a synem 6 hus za hoďku,pěkně na hotovo. Jde to i s kvapem.Je to pravda vydaj navíc, 1kg kalafuny stojí +- 120 kč a uděláš s tím právě těch 5 husí.;-):-D

Bosana: Tak s kalafunou by mě to nenapadlo ani omylem, každopádně dík za vychytávku. Hned dám odpovědným osobám, jež mě opeřenci zásobujou, jen ať mi to taky vodrbou no néé ;-);-);-):yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D

My máme celoročně spousty drůbeže ale bažanta jsem ještě neškubala, ale dobrá vychytávka je koupit kalafunu v drogerii a tu vetřít nasucho proti peří do peří a všude a pořádně a potom klasicky opařit,možná jen šup-šup a po částečném schladnutí rolovat proti směru peří jako roládu. Jde to fantasticky,používáme to na husokačky,husy což je oškubat docela záhul a nemá to chybu. Kalafuna je vlastně pryskyřice,nadrcená a používá se i na paření prasat.;-)

Severinka má pravdu, šklbe sa na sucho, moja sestra stiahne perie z bažanta aj s kožou. Ja som často šklbala holuby, Vždy na sucho a bola to riadna piplačka, až mi sused povedal, že to mám obariť, ale fakt, len namočiť a vybrať. Niekedy som mala aj 10 ks.Namočila som postupne všetky a šklbat som začala od prvého namočeného. Je to tak aj s bažantom. Nepodržať ho v tej vode. Omočiť a vybrať.

děkuji vám za odpovědi... bažant už je v háji, ale teď jsem se pustila do perličky - nasucho... je to sice větší pipačka, ale krom pár trhlinek zůstaal celá ;-)

Pokud já vím, tak bažant se nepaří, ale škube na sucho a protože to jde blbě, tak lidi ho spíše stáhnou i s kůží, dělá to tak můj švagr a tady jsem ti na to našla video ;-);-);-)http://ekucharka.net/stahovani-bazanta-video

veroniika: Domnívám se, že je kůže spařená - dlouhá doba ve vařící vodě.

Dobrý večer, zdravím všechny zkušenější... Potřebuji poradit, kde dělám chybu při škubání drůbeže a jiných opeřenců. Např dnes jsem škubala bažanta. Jako vždy ho zhruba na tři minuty ponořím do vody z konvice, pak škubu po směru růstu peří... Co dělám špatně, nezůstane mi na něm skoro žádná kůže...:-S

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 3 hodinami

„Fotoalbum“ Anna Kocikova, před 18 hodinami

„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 23. 1. 2022 12:21

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům