Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 058 kJ / 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,95 g |
Tuky | 67,42 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,03 g |
Sacharidy | 9,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Matjesy nakrájíme na menší kousky, smícháme s najemno nakrájenými půlkolečky cibule a dvěma polévkovými lžícemi zeleninové směsi Kunovjanka, přidáme kyselou, na slabá půlkolečka pokrájenou okurku a promícháme se dvěma lžícemi dobrého jogurtu (nebo se zakysanou smetanou).
Krok 2: Salát můžeme podávat hned, ale obzvlášť v horkých dnech je lepší nechat ho v ledničce zchladit. Podáváme s pečivem nebo s chlebem.
Zveřejněno 6. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý matjesový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GGv
Moje poznámka
Rychlý matjesový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GGv
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 21 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 42 minutami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 42 minutami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 53 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 12 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 14 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 14 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 14 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 15 hodinami
Suroviny:
matjes,
cibule,
kunovjanka,
okurky sterilované,
jogurt
Komentáře (5)