Matjesový salát

Jaroslav Hulka Kuchař: Jaroslav Hulka

Doba přípravy: 48 hodin 4 porce Saláty 14 názorů

Suroviny

200 g matjesy
1 ks cibule středně velká
2 ks kozí roh ostřejší
1/2 paprika červená (lusk)
1 ks Majolka® vanička malá
3 PL Dijonská hořčice se zeleným pepřem
3 ks menší nakládané okurky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Matjesy posekáme na přiměřené kousky i cibuli, okurky, papriku, kozí rohy.

  2. Přidáme hořčici, majolku a vše důkladně promícháme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme. Necháme odležet v chladu do druhého dne (já aspoň 2 dny).

  3. Podáváme s pečivem nebo použijeme na veku jako chlebíčky, které dozdobíme červenou paprikou, petrželkou, citrónem, bazalkou nebo dle vaší chuti.

Poznámka

Dělal jsem tento salát i ze zavináčů a také to šlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Matjesový salát

Tématické fráze: salát z matesů salát z matesa salát s matesů salát z matjesů bramborová pomazánka na chlebíčky salat s matjesy matejsovy salát recept matejsový salát matjesový salát s červenými fazolemi saláty z matesů majtesovy salat matjesový salát s majonézou recept na mtjesovy salát bramborová salat s matjesy salat z u matesa příprava matesů zeleninový salát s matjesy saláty s matesů saláty z matjese nejlepší salát z matesů