Jednoduchá pečená krůtí křídla

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

krůtí křídla, kdo rád obíračku, přidá třeba i krůtí krk
sůl
pepř
kmín
grilovací koření¨
kousek másla
(a pokud mám, dám i tenký pláteček slaninky na ovonění)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku (nejlépe s víkem) vložíme po obou stranách osolená a mírně opepřená krůtí křídla, navrch je ještě posypeme kmínem a grilovacím kořením.

  2. Podlijeme vodou, poklademe několika vločkami másla, můžeme přidat plátečky slaninky a pekáček zaklopíme poklicí (nebo zakryjeme alobalem) a dáme do trouby vyhřáté na 180-190° C. Pečeme asi 1 až 1 a ¼ hodiny nebo i více, prostě dokud nejsou křídla měkká. Během pečení několikrát přelijeme výpekem, v případě potřeby do šťávy přilijeme trochu horké vody. Ke konci pečení můžeme pokličku sundat a dopečeme na barvu.

  3. Podáváme s tím, co máme rádi - s rýží, bramborami, knedlíkem a vždy se zeleninovým salátem. Je to hodně jednoduché, ale fakt moc dobré. Pokud podáváme s knedlíkem, můžeme šťávu trochu zahustit a podávat i se špenátem.

Poznámka

Tento recept se hodí i na dolní krůtí stehno, ale je lépe ho rozkrájet , aby se snáze propeklo. Já ho krájím tak, že od kosti odkrojím dva kusy masa i s příslušnou částí kůže a třetí díl nechám na kosti a s těmito částmi pak zacházím stejně, jako s krůtími křídly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jednoduchá pečená krůtí křídla

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo