Vaječná tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenJak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 152 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,12 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Velikonoce jsou za námi a my nevíme, co se zbylými vajíčky? Můžeme připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkusíme vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a…
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale lze i z kuřecího. Podáváme s…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou.…
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Jako výbornou svačinu si můžeme dát vlašský salát s kouskem dobrého pečiva. Příprava salátu je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme jen vařenou zeleninu, šunku, okurky a…
Různé nápady, jak využít listové těsto na slané chuťovky. Těsto stačí naplnit sýrem, šunkou, slaninou nebo krájenou klobáskou, vytvarovat a upéct. Jednoduše a rychle…
Pochoutkový salát, oblíbená retro pochoutka, kterou si můžete díky tomuto receptu připravit dle dřívějších norem. A že je to opravdu pochoutka! Skvěle se hodí na…
Máte - li chuť na rychlý a vydatný salát k snídani nebo svačině, můžete si připravit třeba tento jednoduchý vajíčkový salát. Díky hořčici, cibuli a kyselým okurkám je…
Svěží letní oběd, který vás zároveň zasytí? To je vajíčkový salát! Díky bramborám vám dodá pocit plnosti, kyselé okurky mu dodají říz a vajíčka se postarají o…
Rozlítaní ptáčci jsou oblíbená varianta přípravy hovězího masa. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, lze tento recept lehce připravit a mít během hodinky na stole. …
Vařené brambory jsou základem mnoha dalších pokrmů. Pomazánka vytvořená ze zbylých vařených brambor se může stát výborným základem na obložené chlebíčky. Dozdobit na…
K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř. Dobře vymícháme a necháme 15 minut odležet.Pak přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě…
Tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem jistě znáte, ale už jste zkoušeli variantu s masem vepřovým? Příprava je podstatně rychlejší, ale chuť zůstává skvělá. Jako…
Jaké připravit pohoštění na rodinnou oslavu nebo na posezení s přáteli? Můžeme vyzkoušet klasické chlebíčky s vejcem a majonézou, na které se kdysi chodilo do mléčného…
Jaké připravit pohoštění na rodinnou oslavu nebo na posezení s přáteli? Můžeme vyzkoušet klasické chlebíčky s vejcem a majonézou, na které se kdysi chodilo do mléčného…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami