
Bůčkové roládky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.Poklademe nakrájenou okurkou, salámem, vejcem a paprikou.Smotáme a ovážeme nití.Posypeme grilovacím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 152 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,12 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plátky bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.Poklademe nakrájenou okurkou, salámem, vejcem a paprikou.Smotáme a ovážeme nití.Posypeme grilovacím…
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Maso nakrájet na pěkné plátky. Proklepnout paličkou, osolit, opepřit a po jedné straně potřít hořčicí.Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Slaninu také…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Máte - li chuť na rychlý a vydatný salát k snídani nebo svačině, můžete si připravit třeba tento jednoduchý vajíčkový salát. Díky hořčici, cibuli a kyselým okurkám je…
Ikdyž celer patří mezi opomíjený druh zeleniny, dá se z něho připravit spousta výborných pokrmů. Například jednoduchý salát se salámem a paprikou, který může být lehkou…
V jednoduchosti je síla a dobrá chuť, kdo by neznal chleba ve vajíčku. Klasická "retro" dobrota potěší i v dnešní době. Pokud nemáte čas, ani náladu dnes vymýšlet…
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Základní pomazánka z konzervy rybiček je jednoduchá a zvládne ji každý. Rybičková pomazánka je základ svačin a snídaní. Když místo majonézy vmícháte do základu žervé,…
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale lze i z kuřecího. Podáváme s…
Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou.…
Zelí bez nálevu překrájíme a promícháme s ostatními nakrájenými ingrediencemi. Osolíme, opepříme, zalejeme lžící jogurtu, nebo majolky a přidáme 2 lžíce olivového oleje.
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit.…
Znojemská omáčka je velmi oblíbená klasika, tak není divu, že vynalézavé kuchařky sepsaly už pěknou hromádku variací. Zkuste rychlou a jednoduchou variantu na …
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 22. 9. 2023 22:53
Přidáno 22. 9. 2023 13:20
Přidáno 22. 9. 2023 09:36
Přidáno 21. 9. 2023 18:27