Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 059 kJ / 1 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 0,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem opláchnu a namočím.
Druhý den sleju vodu a v nové dám vařit fazole společně s kořením.
V mezičase nakrájím na kostičky špek a dám ho do malého hrnce vysmažit. Jakmile špek pustí tuk, tak ho posbírám a přidám do hrnce k fazolím. Se solí buďte opatrní, protože slanina je dost slaná a její výpek také.
Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává samotné dochucování octem a cukrem. Nic z obou surovin by nemělo být dominantní. Já se řídím tím, dvě lžíce cukru a lžíce octa. Je třeba dělat vše podle svých chutí a s octem velmi opatrně.
K dochucení občas stačí par kapek octa a pár krystalků cukru, takže opravdu mějte trpělivost a po troškách.
Druhý den sleju vodu a v nové dám vařit fazole společně s kořením.
V mezičase nakrájím na kostičky špek a dám ho do malého hrnce vysmažit. Jakmile špek pustí tuk, tak ho posbírám a přidám do hrnce k fazolím. Se solí buďte opatrní, protože slanina je dost slaná a její výpek také.
Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává samotné dochucování octem a cukrem. Nic z obou surovin by nemělo být dominantní. Já se řídím tím, dvě lžíce cukru a lžíce octa. Je třeba dělat vše podle svých chutí a s octem velmi opatrně.
K dochucení občas stačí par kapek octa a pár krystalků cukru, takže opravdu mějte trpělivost a po troškách.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LnK
Moje poznámka
Nejlepší fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LnK
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 23 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na zelí
kimlo před 20 minutami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 1 hodinou
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 13 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 14 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 15 hodinami
Suroviny:
fazole červené,
slanina,
mouka,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř,
bobkový list
Komentáře (3)