Křupavé tyčinky
Tyto křupavé slané tyčinky jsou skvělou alternativou k brambůrkům. Do těsta přidáme cuketu a tyčinky posypeme semínky podle naší chuti. Pak už je stačí jen upéct a můžeme se pustit do jídla.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 471 kJ / 829 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,51 g |
Tuky | 4,30 g |
Vláknina | 14,39 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 166,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nastrouháme nahrubo do mísy a necháme ji vypotit. Pak z ní vymačkáme šťávu, přidáme mouku, prášek do pečiva, změklou Stellu, sůl a utřený česnek.
Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout.
Krok 3: Na pomoučeném vále vyválíme obdélník vysoký cca 3 mm. Vykrajujeme tyčinky, které vkládáme na pekáč vystlaný pečicím papírem.
Krok 4: Každou tyčinku potřeme ušlehaným vejcem, můžeme osolit a posypeme semínky, které máme rádi.
Krok 5: Pečeme při 220 °C asi 15 minut dorůžova.
Zveřejněno 11. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EPW
Moje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EPW
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 22 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 32 minutami
Jablková pomazánka
Merylas před 48 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 51 minutami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 52 minutami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 54 minutami
Květáková polévka II
Kajkajak před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
schierl před 1 hodinou
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 1 hodinou
Broskvový kompot
Sbotka před 2 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
česnek,
vejce,
kmín celý,
semínka chia,
semínka sezamová
Komentáře (3)