Ražničí s marinádovou šťávou

Vepřové maso Doba přípravy: hodinu+nejméně 2 hodiny marinace 15 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: hodinu+nejméně 2 hodiny marinace 15 názorů

Suroviny 4 porce

500 g vepřové kýty
100 g anglické slaniny
100 g salámu Vysočina -může být i jiný
1 červená paprika
3 cibule
10 cherry rajčat
10 kuliček hroznového vína
trochu másla
petrželka
olej
sůl
omáčka na marinování:
3 sroužky česneku
olej
Worcester
1 lžíci rajčatového protlaku
pár kapek citronu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si uděláme marinádu z oleje, worcesteru, rajčatového protlaku, rozdrceným česnekem a citronové šťávy, maso si nakrájíme na kousky, aby šly napichovat, prosolíme je a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc.

  2. 2 cibule nakrájíme na kolečka, papriku a anglickou slaninu na čtverečky, salám na půlkolečka a rajčátka na půlky a střídavě napichujeme na špejli, nebo kovovou jehlu, na oba konce navlečeme víno a hezky nám to bude držet. Zbylou marinádu si necháme na později.

  3. Nejlépe na grilovací pánev si dáme malé množství oleje, necháme ho rozehřát a vložíme ražničí k opékání, nejprve zprudka po všech stranách, pak přikryjeme a opět ze všech stran dusíme na malém plameni, aby bylo ražničí pěkně měkké.

  4. Třetí cibuli si nakrájíme na měsíčky, které přidáme okolo ražničí a necháme osmažit ke konci dušení masa a již nepřikrýváme.

  5. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a do výpeku, když je cibule mírně osmažená vlijeme marinádu, která nám zbyla, můžeme naředit malým množstvím vody a necháme vařit-redukovat, podle toho, kolik šťávy chceme.

  6. Nakonec dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a nasekanou petrželku na vůni a ozdobu, ražničí vrátíme do šťávy na prohřátí a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Šťáva je moc dobrá, maso měkoučké a podávala jsem s pečenými bramborami v troubě na kmínu, česneku a osolené. Každý si může dát na špejli ingredience jaké má rád, nebo zrovna doma.

Komentáře k receptu Ražničí s marinádovou šťávou

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    marcela239: Ten česnek patří do marinády, už jsem doplnila a díky:yes:

    Odpovědět

  • marcela239 marcela239

    V surovinach jsou 3 strouzky cesneku, kdy se kam davaji? Neni to napsane v postupu. Diky :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Iness:Iness, tak si uděláme brzy výměnu, ty uvaříš jeden den moje ražničí a já udělám tvé brambůrky...asi příští týden;-):-?

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Jani to ražniči vypadá skvěle, chtěla jsem dělat dnes, ale nakonec jsem dělala ty brambory. Na tohle taky dojde:-p.

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Anna Kocikova:

    To není banalita, to je kultura (anebo nekultura?).

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Bibi, máš to moc hezky zdokumentované. Určitě je to dobroučké a když je k tomu příloha bramborová:-p, není co řešit.+10:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pavel::-D:-DTo by mě nenapadlo na takovou banalitu upozorňovat v komentáři;-)
    Bibinko,věřím,že jste si pochutnali,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Nádherné fotky,Bibi:-KHneď bych si dala:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • maris maris

    Špízy nikdy nezklamou:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Bude to dobrota:yes:

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Opravte, prosím, správně je "ražniči" a ne "ražničí"

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-p Moooc šikovný recept a pěkné foto. Už vím, co budeme mít zítra k obědu.:yes::-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík a výsledek je z fota vidět,hned bych si dala také:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ražnici naložené ražničí ražniči recept maso na ražničí naložené maso na ražničí recept ražniči naloženi masa na ražniči jak nalozit maso na ražniči nalozene raznici marináda na ražniči z kýty recept na ražničí ražniči na špejli do trouby moje ražniči ražniči z lososa recepty ražničí maso na raznici jak naložit přírodní ražniči naložit maso na ražniči smetanove brambory a ražnici dusene raznici