Sýrové krekry
Domácí pečené krekry jistě překvapí mnoho lidí. Jednoduchá příprava, rychlé upečení a skvělá chuti zajistí, že je budete připravovat na každou oslavu, či jen tak k televizi. Těsto dochutí nastrouhaný sýr.
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky přidáme nadrobno nakrájené máslo a do misky k těmto surovinám přidáme také nadrobno nastrouhaný sýr se žloutkem.
Krok 2: Vše vypracujeme v těsto a udělám z něj velkou kuličku. Tu dáme v potravinářské fólii odpočinout do lednice na nejméně půl hodiny.
Krok 3: Odleželé těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme na slabší pláty, ze kterých vykrajujeme trojúhelníčky. Pomocí brčka potom děláme malé dírky a trojúhelníčky dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 10 minut na 180 °C.
Zveřejněno 23. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrové krekry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJx1Y
Moje poznámka
Sýrové krekry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJx1Y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 minutami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
sýr tvrdý,
žloutek,
sůl
Komentáře (2)