Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami

zizala Kuchařka: zizala

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
200 ml mléka nebo vody
20 g droždí
1 lžička soli
80 g rozpuštěného másla nebo oleje
lžička medu nebo cukru do kvásku
Náplň:
1 kg cibulí
sůl, pepř, tymián
olej
ančovičky - filety
černé olivy
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít.

    Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout.

  2. Mezitím na oleji restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout.

  3. Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy. Okraje potřeme olejem.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.

Poznámka

Trochu těsta mi zbylo, dělala jsem z něj borůvkové koláčky, jen jsem je víc než obvykle pocukrovala.

Někdo tento koláč přirovnává k italské pizze, ale pizza má hodně tenké těsto. Zde je těsto silnější a náplň neitalská, přesto moc a moc dobrá. Ochutnáte a pak si jdete přidat a znovu a znovu... :) Pokud máte rádi ančovičky a olivy, neváhejte a zkuste.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pissaladiére slané závin s ančovičkami

Zapomněl/a jsem heslo