Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Ivusa Kuchařka: Ivusa

Doba přípravy: 10 minut + doba pečení(25-30 minut) 3 nohavice jablečného štrúdlu Sladká jídla 24 názorů

Suroviny

350 g hladké mouky
1 malý jogurt bílý (150 g)
3/4 hery
1 žloutek
špetka soli
Náplň- běžné, jak je člověk zvyklý na jablečný štrůdl:
nastrouhaná jablka
skořice
cukr krupice
trošku strouhanky
rozinky
mandle či ořechy
Na pomašlování
1 rozkvedlané vejce
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si nasypeme odváženou mouku, přidáme jogurt, heru, žloutek a špetku soli. Propracujeme v těsto, jde to hezky a rychle. Odložíme do mikrotenového sáčku do lednice na chvíli - vychladíme.

  2. Mezitím si nastrouháme jablíčka a připravíme ingredience na štrúdlík. Těsto si rozdělíme na 3 díly a každý jednotlivě rozválíme na moukou podsypaném válu. Jde to moc hezky, těsto se netrhá.

  3. Plát vyváleného těsta posypeme strouhankou, rozložíme nastrouhaná jablíčka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy nebo mandlema. Zavineme, pomašlujeme rozkvedlaným vejcem (není třeba) a pečeme v troubě do zlatova. Já vkládám do trouby kastrůlek s vodou, aby těsto tak rychle nevysychalo a nepraskalo. Pekla jsem v el. troubě téměř půl hodiny na cca 180 st.

Poznámka

Nevím, odkud recept na těsto pochází...já ho mám od sestry.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 947 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

  • Evik Evik(neregistrovaný)

    Prostě bomba, lepší štrůdl jsem ještě nejedla. Jiný už dělat nebudu.:yes:

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Dnes jsem zkoušela poprvé domácí těsto (před tím vždy jen listové) a mohu za sebe říci, že už vždycky jen domácí. :) těsto je výborné, dobře se s ním pracuje a hlavně je rychlé.. :) :yes: už mám zapsaný recept v kuchařce :)

    Odpovědět

  • Maruška Maruška(neregistrovaná)

    Helena: Píšete,že je jablíček letos nadúroda a u nás není téměř nic,z celé zahrady 6 velkých jabloní nemáme ani plnou bedýnku 20 kg na vyškovsku.;-(

    Odpovědět

  • ALMA ALMA(neregistrovaný)

    Prosila by Vas o recept na strudlu.Dakujem

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Pro všechny dobré hospodyně. Letos je jablíček nadúroda. Já je loupám, na robotu nakrouhám na plátky, napěchuji zavařovací sklenice - přebyteční mošt odlévám - pochoutka-, nedávám žádný cukr a zavařuji jako kompot. Vydrží i několik let, jsou stále světlá, netmavnou a příprava štrůdlu je z nich minutovka - velmi rychlá. Připravíte si najednou na více let !!!:yes:

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    pro Zdenu Kornasovou : jablíček se válí všude mnoho, u polních cest je nikdo ani nečeše, zůstávají popadaná. Letos je jejich úroda značná, když zanecháte adresu, nebo tel. ráda zašlu, jsem okr. Chrudim.:-)
    Receptík na štrůdl je 100%:-):yes:<3

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa(autorka receptu)

    Zdena Kornasová: Tak to je mi líto,já mam na zahradě několik jabloní a tak je jablek dostatek ,ne-li nadbytek....

    Odpovědět

  • Zdena Kornasová Zdena Kornasová(neregistrovaný)

    Recepty na záviny jsou úžasné a budou i moc dobré, ale kde vzít jablíčka-zahradu ani strom nemáme a dnes jsem si koupila v Penny jedno kilo za 30,- Kč ale to je nejlevnější, takže tato pochoutka příjde na pěkné peníze, kterých důchodci máme stále málo. Pečení, hlavně dobrým závinům zdar přeje Zdena.

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    jdu na to;-);-)

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    jdu na to;-);-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    vůbec nelepí při zpracovávání:-):-K:-!

    Odpovědět

  • Káťa Káťa(neregistrovaná)

    Stěstem se úplně perfektně pracuje, vůbec nelepí.
    :-):-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Už jsem si uložila, také dělám svoje těsto:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivanko,štrůdlíky dělávám většinou ze"svého domácího těsta"ale protože se recepty mají zkoušet a mají kolovat:-)přišlo na řadu i to Tvé:-*Použila jsem ho na slanou verzi,zabalila jsem do něj párky a pochutnali jsme si:-pS těstem se dobře pracovalo a v troubě krásně naskočilo:yes:Bodík šel už loni,tak dnes přidávám alespoň foto a poděkování:-K:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Matějková Helena: Neváhej a zmraz. Pak samozřejmě spotřebuj najednou :yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rychle testo na strudl těsto na strudl rychlý štrudl štrudl testo na štrudl z hery dobré a rychlé těsto na štrudl štrudl z hery domácí rychlý štrůdl sladké pečení rychlé levné rychlý jablkový štrůdl levný štrůdl dobrý a rychlý recept na štrudl levné recepty na pečení rychle a levne peceni rychlí štrudl pečení z hery rychlý domácí štrudl domácí jednoduchý štrudl recept na rychly štrudl dobrý štrúdl

Zapomněl/a jsem heslo