

Pivní uzená rolka v PH
Suroviny 4-5 porcí
- 800 g uzené rolky
- 8-10 hřebíčků
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 vodorovná lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce octa
- štipec pepře
- 300-500 ml světlého 10° piva
- voda
- sůl - pokud bude třeba
- 1 lžíce Solamylu (nebo instantní jíšky)
Postup přípravy receptu
Do pomalého hrnce dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položíme uzené maso vcelku, nejprve do něho zapícháme několik hřebíčků, ostatní dáme volně.
Zalijeme pivem, nahoru na maso rozházíme cukr, propasírujeme stroužky česneku a přidáme ocet. Uzavřeme a pomalíme na HIGH 4 hodiny.
Maso vyndáme, šťávu si po vyndání hřebíčků rozmixujeme, dáme na sporák, zredukujeme šťávu, kolik jí potřebujeme, já přidala vodu se Solamylem, pokud máte šťávy dost, tak Solamyl rozmícháme jen v malinkém množství vody, převaříme a maso nakrájíme na plátky.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem co PH udělá s uzeným masem, protože kdybych pekla rolku v troubě, tak by se rozpadala a v PH se naopak zcelilo a bylo dobroučké a šťáva má pěkně hnědou barvu.
Podávala jsem včera s Knedlíkama na neděli a Dušenou kapustou na špeku. Dnes byly brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivní uzená rolka v PH
-
krásné
-
vypadá to nádherně.. překrásné foto
-
AniCiz:Ani, tak toho si opravdu cením, že by sis dala i to, co nijak nejíš-díky
-
lahůdka..od Tebe bych snědla celé toto menu..i když kapustu nemusím..
-
Hezky jsi to navařila Bibinko, barva šťávičky vypadá lákavě a určitě je to chutné. +10
-
Bibinka: myslela jsem teď na tu krkovici, moc hezký nápad a díky
-
varilamyskakasicku:Ivčo, určitě v troubě, ale možná z jiného kusu uzeného masa(krkovice,kotlety....ap), ta rolka by se ti zaručeně rozpadla
-
Samé dobroty
8
-
Moc pěkní Jani, jen nemamo PH, je to možné udělat i jinak? Hřebíčky mám vyzkoušené, takže určitě dobré
-
BILKOVAI:Ivetko+Aničko, ono těch hřebíčků vypadá hodně, ale chuť toho masa je báječná...nic překořeněného. Někdo to dává i do uzení ap. a dělá to dobrou chuť-toho se nebojte
Ivetko, dlouho si tu nebyla -
Ani já PH nemamo
, ale líbí se mi to. jen stejně, jako Iveta se mi zdá moc to množství hřebíčků. Není to pak jak perník?
-
BILKOVAI:Hřebíčkem se píchá i šunka, když se peče, někde jsem to viděla
-
PH nemamo
ale receptík je to zajímavý.Jen těch hřebíčků se mi zdá také moc.Na té 4fotce celé jídlo i se šťávičkou vypadá báječně
+3
-
Bibinko, fotečka je velmi lákavá, ale co mě zaráží, je množství těch hřebíčků. Popravdě si tu chuť nedokážu představit. Aromatický hřebíček, pivo, česnek...
-
Šlo by maso i pomazat medem, viď
Bude to dobré