Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové řezy s Margot krémem

Spojení máku a oblíbené čokoládové tyčinky bude mít jistě úspěch. Máslové těsto je doplněno výživným mákem a po upečení je slepenou lahodným krémem, opět, z másla, smetany a nastrouhané tyčinky Margot.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

k.iza

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme mléko, mouku a kypřicí prášek do pečiva. Krok 2: Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme na závěr do těsta. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 50 minut. Krok 4: Mezitím připravíme krém: tyčinky Margot nahrubo nastrouháme, dáme do rendlíku společně s máslem a smetanou, necháme na mírném plameni rozpustit a krátce povaříme. Krém necháme vychladnout (nejlépe v lednici do druhého dne) a potom ho vyšleháme ručním šlehačem. Krok 5: Upečený korpus rozdělíme na dvě poloviny. Jednu potřeme připraveným krémem a položíme na ni druhou část. Řezy slepíme, pokud zůstane krém, potřeme i vrchní vrstvu. Krok 6: Přikryjeme alobalem a necháme ztuhnout v lednici, pěkně nasáknou.

TIP: Moučníky a dobroty s mákem

Zveřejněno 10. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Ywn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Ywn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Prosím, nie je múčnik presladený? Zdá sa mi veľké množstvo cukru v ceste. Na fotografii je tento múčnik? Ďakujem za odpoveď.

magdalenka: Množství cukru jsem v receptu snížila na polovinu, snad se autorka ozve, případně sama upraví.

Velká dobrota 👍

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, mák mletý, tyčinky, smetana ke šlehání, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu