Masové knedlíčky v rajské omáčce

cathleen Kuchařka:

Mleté maso 0 názorů

58

Suroviny

200 g vepřového masa
200 g hovězího masa
lžička tymiánu
cca 4 lžíce strouhanky
mletý pepř
sůl
Omáčka:
500 g rajčat
250 ml masového vývaru
cibule
2-3 stroužky česneku
3 lžíce ostrého kečupu
30 g másla
30 g hladké mouky
olej
lžička oregana
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupeme. Nařízneme je do kříže, vložíme na chvíli do vařící vody, pak zchladíme a slupku sloupneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme.

  2. Cibuli zpěníme na troše oleje, posypeme moukou, necháme ztmavnout a přidáme nakrájená rajčata, kečup, česnek, tymián, máslo a sůl. Podlijeme vývarem a provaříme.

  3. Přichystáme si masové knedlíčky - mleté maso okořeníme, osolíme a přidáme strouhanku tak, aby vznikla tuhá hmota.
    Mokrýma rukama z ní připravíme knedlíčky o průměru 5 cm.

  4. Masové knedlíčky vložíme do rajské omáčky a velmi mírně asi 20 minut vaříme.
    Podáváme s makaróny, špagetami nebo rýží.

Poznámka

Lehce upraveno z knihy Knedlíky na tisíc způsobů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 437 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové knedlíčky v rajské omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: knedliky k rajske omacce masové knedliky do rajske mleté knedlíčky do rajské masove knedlicky do omacky knedlíčky do rajské rajska recept a masove knedlicky masové knedlicky v rajskr

Zapomněl/a jsem heslo