Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový likér

Kávový likér ovoněný vanilkou, rumem a whisky můžete nabídnout ke kávě a něčemu sladkému na zub. Určitě si jej na Vánoce připravte, udělá radost vám i vašim blízkým. Hotový je raz dva, jen ho musíte nechat odležet.

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dannette

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 553 kJ /
1 805 kcal
Bílkoviny14,75 g
Tuky25,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy204,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustnou kávu zalijeme vroucí vodou a rozmícháme se lžící cukru krupice. Krok 2: Rum smícháme s whisky. Krok 3: Žloutky se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Krok 4: Vmícháme kávu, kondenzované mléko a alkohol. Krok 5: Směs necháme odstát, dokud pěna neslehne. Krok 6: Vychladlý likér nalijeme přes sítko do vymytých lahví, uzavřeme a necháme zhruba 3 týdny odležet.

TIP: Sladké vánoční likéry

Zveřejněno 14. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkvL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkvL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tématické fráze:
kávový rum, likér z kondenzovaného mléka, rum kavovy, domácí rum, domácí vánoční likéry, likéry z kondenzovaného mléka, domácí likéry, krémový likér, domácí kávový rum, kávovej rum, likér z rumu, domácí likéry z rumu, domácí krémový likér, baylies složení, recepty likéry, likér krémový recept, recept na kávový rum, likery z mleka, domácírum, bezinkovo-kávový likér

Suroviny:
káva rozpustná, voda, cukr krupice, rum, whisky, žloutek, cukr vanilkový, mléko kondenzované

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu