

Králík (coniglio) na rajčatech a balzamikovém octu
Suroviny 4 porce
- 1 mladý králík
- trochu hladké mouky
- olivový olej
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 4-5 rajčat
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1-2 větvičky rozmarýnu
- pepř
- sůl
- 1 lžička fenyklových semínek
- balzamikový ocet
Postup přípravy receptu
Omytého králíka naporcujte, osušte, poprašte moukou a prudce opečte na olivovém oleji.
Dejte do pekáče, zalijte omáčkou a pečte nezakrytého asi 40 minut při 180°C, v polovině doby znovu potřete 2-3 lžícemi balzamikového octa.
Podávejte s polentou nebo bílým chlebem.Omáčka: Na suché pánvi opražte fenyklová semínka a dejte stranou.
Na oleji osmahněte do sklovita nadrobno nasekanou cibuli a utřený česnek.
Přidejte rozkrájená rajčata (v zimě sterilovaná) a okořeňte kurkumou, rozmarýnem, solí, pepřem a fenyklem.
Vmíchejte 4 lžíce balzamika a nechte vařit do zhoustnutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík (coniglio) na rajčatech a balzamikovém octu
-
Dana61: Nic ve zlém, ale naporcovanému mladému králíkovi 40 minut stačí
-
krásný recept
nic ve zlém, ale králíka peču déle
-
-
Pochvala za moc moc dobrý recept
Přidávám bod a fotku
Všem vřele doporučuji -
Děkuji všem za pochvalu a zájem o recept
-
Pěkný receptík
tak si počkám na králíka až doroste a pak vyzkouším,receptík ukládám
+1
-
Príma mňamka
+3
-
No, zase ten králík.
Nádherný recept, jen ti králíci, kdyby vypadali v marketech lépe.
-
toscana - krásný recept
, kdybych měla nějakého ušáka, hned bych do toho šla
, ukládám si na lepší časy a Tobě posílám bodík
+