Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Dokřupava pečené chutné kuřecí stehýnko bez hlídání a zbytečného tuku nám dopřeje příprava v oblíbeném kuchyňském přístroji. Horkovzdušná fritéza je tu přínosem pro zdravou přípravu smažených pokrmů a výborným pomocníkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 715 kJ / 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 18,96 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Stehna opláchneme, osušíme a důkladně obalíme v oleji s kořením. Olej vetřeme i pod kůži. Krok 2: Do nádoby pod děrovaným košem horkovzdušné fritézy dáme vodu, zbylé koření a plátek másla. Krok 3: Na nádobu umístíme děrovaný koš a do něj položíme kůží dospod stehna. Koš zasuneme do přístroje horkovzdušné fritézy, teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 25 minut. Krok 4: Poté koš vyjmeme, stehna otočíme kůží nahoru a na každé položíme plátek másla.
Koš zasuneme do fritézy, teplotu nastavíme na 185 °C a časovač na 10 minut. Krok 5: Stehna na talíři přelijeme šťávou z fritézy a podáváme s přílohou podle chuti.
Zveřejněno 22. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrQY
Moje poznámka
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrQY
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 9 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 19 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 25 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 36 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
olej,
koření zlaté kuře,
máslo,
voda
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
K receptu nejsou žádné komentáře.