Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 35 min + 2 hodiny uležení 2-3 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 středně velké brambory
200 g kuřecích stehenních řízků
sůl, pepř
Na marinádu:
1 lžíce oleje - nejlépe olivový, ale není podmínkou
1 lžička sójové omáčky
1 lžička hořčice
1 lžička kečupu
1 lžička sušeného česneku
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme marinádu.
    Olej, sójovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme.

  2. Maso nakrájíme na kousky 4x4 cm.
    Brambory i se slupkou uvaříme do poloměkka, vychladíme je a i se slupkou taktéž nakrájíme na kolečka.
    Nakrájené maso i brambory dáme do marinády a opatrně je v ní promícháme, abychom nepolámali brambory a necháme je stát aspoň 2 hodiny.

  3. Pak na špízy střídavě napichujeme maso, brambor, dokud máme suroviny.
    Vložíme je do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 stupňů 2x 7 minut. Po 7 minutách je otočíme.
    Pokud máme raději tmavší maso, můžeme nechat déle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 794 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy