Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30 min + kynutí asi 7 kusů buchet, podle velikosti Moučníky , Kynuté 11 názorů

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce roztopeného másla, popřípadě oleje, Hery
1/4 kostičky droždí
2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku
2 dl mléka
špetka soli
máslo na potření buchet
povidla
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.

  2. Do misky nasypeme mouku, přidáme žloutek, máslo, cukr a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněné desce zploštíme, naplníme povidly a zabalíme.

  4. Síto horkovzdušné fritézy vysteleme pečícím papírem.

  5. Vkládáme naplněné buchty a každou z nich pomažeme ze všech stran máslem.

  6. Ve fritéze pečeme 25-27 minut na 160 stupňů.

  7. Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Ingredience jsou víceméně orientační, vše jsem dělala od oka. Když je těsto řídké, přidáme trochu mouky, když je husté, přidáme trošku teplé vody. Do fritézy lze kdykoliv nahlédnout. Pokud se buchty zdají málo upečené, přidáme pár minut času na časovači.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 122 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy

  • Ivace64 Ivace64

    Tak to jsem v šoku Jani, mám tuto fritézu už 2 měsíce a jenom hranolky, plněné trubičky z listového těsta s párky, karboše -řízky,, ale byly suché, jsem moc ráda za tip, co se v ní vše dá připravit, takže mrknu na skupinu na fb. Ta miska do fritézy se dá někde koupit ?. Jinak, báječné buchty..:-K:-*:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • paprika1000: Ano a jde tam dělat tolik věcí :-8

    Odpovědět

  • paprika1000 paprika1000

    To jako opravdu, buchty z fritézy? Teď jsme je tedy zrovna měli, ale příště určitě zkusím.

    Odpovědět

  • Wikki: nesmíš péct maso moc na prudko. Ubrat stupně, přidat čas a je to ok. Kuřecí křídla bych pekla já na cca max 180 stupňů aspoň 25 minut. Je fajn je malinko něčím namarinovat, stačí olej, grilovací koření, třeba sušený česnek, jsou skvělé ;-)

    Odpovědět

  • Wikki Wikki

    Jsem ráda za recepty,já v horkovzdušné fritéze dělám jen hranolky a filety. Kuřecí jsem měla vysušené, ale to byl jen jeden pokus:-Q Ráda vyzkouším něco nového:-):yes:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    JanaDorazinova : bohužel ne :-( nedá se to nějak bez fb. :-) jsem začátečník

    Odpovědět

  • zdenka.s: nejsi na fb? Je tam skupina Horkovzdušná fritéza a najdeš tam super inspiraci. ;-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Tak tedy :-O já jsem nadšená , ve fritéze dělám jen hranolky a bylo mi to fakt líto ,na to ,jaké možnosti se nabízejí v manuálu Šunkofleky by mě nenapadly a určitě je zkusím. Misku mám.
    Děkuji za inspiraci :-K

    Odpovědět

  • yanull: Zapomněla jsem odpovědět..ne, nejsou vysušené, jsou skvělé :-)

    Odpovědět

  • yanull: vůbec jsem neměla představu, co všechno v tom jde udělat. Jen nemůžu sehnat tu misku do fritézy, tak stelu papírem, nebo i alobalem. S přehledem cokoliv se dá udělat. Jen osobně nemusím z toho nic ve strouhance, Ale maso, šunkofleky, pokud máš tu misku moučníky, cokoliv, i malé záviny.. :-8. Pro mne rozhodně veliký přínos :-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Také jsem nad koupí fritézy uvažovala, jak vidím, má všestranné využití a pro malé porce ideální :yes: Nejsou z ní buchty vysušené?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo