Zázvorový čaj s citrónem, medem a pomerančem
V nevlídném zimním počasí přijde vhod zázvorový čaj, který nás zahřeje a navíc může být prospěšný při léčbě nachlazení či chřipky. Ochutíme ho medem, citronovou a pomerančovou šťávou a můžeme podávat.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 524 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,59 g |
Tuky | 1,79 g |
Vláknina | 6,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby, nejlépe do skleněné konvičky se sítkem, dáme vařit 1 l vody a do sítka vložíme nastrouhaný zázvor. Pokud konvičku se sítkem nemáme, dáme zázvor volně vařit a před podáváním nápoje čaj scedíme.
Krok 2: Vodu se zázvorem necháme projít varem cca 3 minuty, odstavíme a necháme vychladnout, abychom mohli čaj dochutit medem.
Krok 3: Po rozpuštění medu čaj dochutíme šťávou z vymačkaného citronu a pomeranče, zamícháme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 26. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorový čaj s citrónem, medem a pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxlyk
Moje poznámka
Zázvorový čaj s citrónem, medem a pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxlyk
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
zázvor,
citron,
pomeranče,
med
Komentáře (3)