Masová paštika podle ČSN
Připravit domácí paštiku, navíc podle československých norem, nemusí být žádný problém. Lahodnou a jemnou masovou paštiku z vepřového bůčku a plece doplní koření a zjemní tentokrát sušené mléko.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme, zbavíme kůže a společně s plecí rozkrájíme na větší kostky. Prosolíme a necháme odležet na chladném místě.
Krok 2: Prosolené maso umeleme na hrubém nástavci. Přidáme pepř, kmín, papriku, sůl, pečlivě prosátou mouku a začneme směs pomalu šlehat. Během šlehání postupně přiléváme sušené mléko dobře rozmíchané a rozpuštěné ve vodě.
Krok 3: Vyšlehanou masovou hmotou plníme do předem vymaštěných paštikových tvořítek nebo do čistých sklenic. Uzavřeme je a zavaříme při 80 °C zhruba 2 hodiny.
Krok 4: Hotové paštiky necháme zcela vychladnout. Ve sklenicích je uložíme do chladu nebo je vyklopíme z tvořítek a pečlivě zabalíme do alobalu, aby neosychaly a v lednici nepřejímaly pachy z okolí.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Moje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 16 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 31 minutami
Jablečná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 5 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 6 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 6 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 10 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 10 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
plec vepřová bez kosti,
pepř mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
mouka hladká,
mléko,
mléko sušené,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.