Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z červeného rybízu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

85 min (70 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

8. 2. 2013 20:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 836 kJ / 3 546 kcal
Bílkoviny11,30 g
Tuky3,00 g
Vláknina56,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy788,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.

Je to výborný doplněk na svíčkovou místo brusinek, do sladkých jídel, místo džemu - využití je široké.

Levná a chutná náhražka drahých produktů - domácí výroba, víte co v tom máte....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

29. 7. 2020 08:45

Děkuji za recept. ????

Roxana

11. 7. 2014 12:05

Tejaja Tobě patří třetí dík.:-K:-K:-K

Proboha, když vařím něco podobného, vždy to je řídké a pak po vychlazen houstne.
Jak se může člověk (který to patrně nikdy nedělal a tudíž ani neví) ještě osočovat.:-((
No, každý jsme jiný.:-))

Roxana

11. 7. 2014 12:03

Navir - máš pravdu, v životě jsem nenarazila na takovou zášť mezi některými jedinci jako tady a odešla jinam.:no:

Ale zas jsou tu zkušené kuchařky a výborné recepty, je hledat.
A díky za pochopení:-K:-K, tak přesně jsem to myslela.

Nejvíc řvou závistivci, co navíc nic neumí..., ne že jsem extra kuchařinka.:-D
A dík za příspěvek:-K:-K:-K, aspoň se orientuju a omluva Spagetce patřila plným právem.:yes::yes:

Roxana

11. 7. 2014 11:55

Spagetko,:yes: omluva před nastoupenou jednotkou:-K
Víš, já už sem nechodím, tak se ani nepřihlašuji, jenže mi do meilu přišlo tolik odkazů po dlouhé době a najednou, tak mi zvědavost nedala (inu jsem ženská) a bylo mi jasné, že tam může být něco, na co bych měla reagovat. Ještě jedna omluva.:-K
A děkuji za to, že jsi schopna akceptovat i jídla našich předků, to se tu myslím moc nehodí, tady spíš načančané talíře... (nebrat prosím nikdo osobně). Děkuji za pochopení.

spagetka spagetka

9. 7. 2014 16:51

Roxana: neblázni, uveřejni. Taky mám a miluju recepty po prarodičích, rodičích... Předci si uměli vážit surovin a dovedli je zpracovat do poslední mrtě a nepotřebovali na dobré jídlo žádné drahé dovážené suroviny. Hezky česky :yes::yes::yes::yes:

Navir Navir

9. 7. 2014 16:36

Roxana: Děvče, dobře děláš, invektivy tady fungují téměř stoprocentně, i když Špagetka to je jiný, ta to myslí dobře;-) Mě by někdy čerti vzali za ty komenty :-S

Roxana

9. 7. 2014 16:08

Spagetko, recept jsem získala v Praze od kamarádky v r. 2001.

Byl to babský sněm a div nás nevyhodili z hospody pro vlastní konzumaci.

Ochutnávka - jen jedna to znala. Nakonec si vzali i recept :-D
Není do džem, ale náhrada brusinek - např. svíčková atd., ostatně jsem časem přišla na mnohé uplatnění kuchyni sama.

Holka, recepty se přece opakují (někdo chtěně - někdo ne)
Dávám to sem, protože mnozí to neznali (tehdy) a ani já ne dělám ho právě teď....

Jinak jsem našla plno kuchařek po babičce i z válek, ale nezveřejňuji pro posměch.:-//

Levné, dobré, ale bojím se invektiv.:-((

spagetka spagetka

8. 7. 2014 18:07

Alena:alenko, existuje tzv želírovací zkouška: po uvaření kápnu na skleněný talířek, zahýbám všemi směry. Tuhne, tudíž je to v pořádku. Zkouška se dělá u každého džemu či marmelády, dělaly to naše mamky i babky....

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 7. 2014 18:02

Alena: Už ma to nebaví, už to píšem tretí raz. :-( Ríbezľový lekvár po uvarení bude riedky. Zhustne až vtedy, keď dokonale vychladne. Nie je to chyba receptu, ale vaša neznalosť.;-)

Alena

8. 7. 2014 13:52

Dělala jsem ho přesně podle receptu a vůbec neztuhl, je řídký

f.mamina f.mamina

9. 2. 2013 10:48

Dělám již několik let a ke svíčkové nemá chybu. Dávám bodík.:yes:

Majka8

9. 2. 2013 02:09

oskarek:normální neregistrovaný člověk,by měl tak akorát mlčet,já si recept vytisknu a v létě budu ráda,že ho mám:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2013 23:01

Byl to můj úplně první džem, který jsem kdysi dělala:-p;-)

Roxana

8. 2. 2013 21:39

oskarek:Kdo říkal, že jsem normální? U vás není, přijeď si..:-D:-D:-D

Recepty na cokoliv snad lze dávat kdykoliv. Něco má dost krátkou sezonu, to bychom dopadli. Využiju jich, když potřebuji a je to.:-))

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 2. 2013 21:37

oskarek: to, že je to sezónne ovocie neznamená, že tu nemožno dať recept v inom období. Kuchárske knihy tiež nie sú robené a vydávané podľa sezóny, ale nájdeme v nich všetko :-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmeláda z červeného rybízu červeny rybiz marmelada cerveny rybiz recepty marmeláda z červeného rybízu za studena rybizovy dzem rybízový jam jak zpracovat červený rybíz červený rybíz jam z červeného rybízu džem z černého rybízu jam z rybízu recepty z červeného rybizu vyroba dzemu marmelada z červeneho rybizu recept rybízový dźem za studena marmelada červeny rybiz marmeláda z červený rybíz recepty marmeláda z rybízu červeného mletí rybízu recept na marmeladu z cerveneho rybizu

Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice mletá, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

TopRecepty.cz

Džem z červeného rybízu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBmp