Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak vyzkoušejte tento recept na rozlítané ptáčky, kdy tato zdlouhavá činnost odpadá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 107 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,46 g |
Tuky | 109,40 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 41,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka nejprve uvaříme natvrdo, zhruba 12 minut. Poté prudce zchladíme studenou vodu, počkáme až vychladnou a oloupeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Maso, párek, okurky a vejce nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, hořčici a promícháme.
Krok 4: V hrnci rozpálíme olej na kterém zpěníme cibuli.
Krok 5: Přidáme trochu chilli, maso s ostatními surovinami, krátce osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne.
Krok 6: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
Krok 7: Když je maso měkké, dolijeme vodu, přidáme Masox, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Moje poznámka
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YLj
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 3 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 4 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 5 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 7 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 7 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 9 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 10 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z vepřového masa,
španelsky ptacek z veproveho masa,
rozstřelený ptáček,
rozstřelený španělský ptáček,
vepřový ptáček,
roztřelený ptáček,
recept na rozstřelené ptáčky,
rozstřelený ptáček recept,
veprove ptacky,
ptacci recept,
roztřelení ptáčci,
recept na ptáčky z veproveho masa,
rozstrelene ptacky,
španělské ptáčky z vepřového,
recept rozstřelené ptáčky,
ptáček z vepřového masa,
rozstreleny spanelsky ptacek recept,
rostřelený ptáček,
rostřelení ptáčci,
španělský ptáček recept z vepřového masa
Suroviny:
kýta vepřová,
uzenina,
vejce,
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
pepř,
chilli,
masox hovězí,
hořčice plnotučná,
máslo,
mouka hladká,
olej
Komentáře (6)