Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrový sýr podle ČSN

Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu objevit jeho dávnou vynikající chuť?

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 150 min

195 min (45 min příprava + 150 min tepelná úprava)

7. 2. 2024 09:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z tohoto množstva vyjde asi 1,5 kg.

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 361 kJ / 2 476 kcal
Bílkoviny118,57 g
Tuky204,06 g
Vláknina2,54 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 7,89 g
Sůl19,74 g
Sacharidy40,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept pochádza z Oborové normy ON 57 7421 Játrový sýr - Norma jakosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 2. 2024 18:01

EvaSk: V troubě dělám všechy paštiky, ve formé na biskupský chlebíček. Dám do trouby do plechu s vodou, nastavím teplotu na 80 a paštiku přikryju alobalem. Taky se ho chystám udělat, ale kde koupit ořez, nebo bůček se slaninou, to je problém. Vše je ořezáno, až k masu.

kimlo kimlo

12. 2. 2024 09:51

EvaSk: Určite po pôjde aj vo vodnej lázni v rúre, a vlastne všade kde sa dá nastaviť požadovaná teplota. Remoska má pevnú tepotu 180 °C, takže tam asi nie.

EvaSk

11. 2. 2024 21:28

Nemáte někdo nějakou vychytávku, jak držet teplotu 75*, když nemám automatický hrnec, kde se dá nastavit? Dík. Nějak ve vodní lázni v troubě či remosce by to nešlo?

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 2. 2024 19:51

Mmelinda: Taky si říkám, že takových receptů není nikdy dost.:-K

Mmelinda Mmelinda

8. 2. 2024 19:12

Vypadá to velmi mňamózně a recept dle původní normy se mi fakt líbí, rozhodně zkusím vyrobit.....dnes se takováto játrovka (v odpovídající kvalitě a chuti) vůbec nedá sehnat......paráda! :-K

kimlo kimlo

8. 2. 2024 17:37

Marie Svarcova: Súhlasím, mám nejaké publikácie receptúr pokrmov podľa normy, sú tam priam skvosty. ;-)

kimlo kimlo

8. 2. 2024 17:35

RubyRom: Ďakujem za komentár ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 2. 2024 20:08

:-)<3:yes::yes: skvělé , recepty podle norem jsou vždy výborné

RubyRom RubyRom

7. 2. 2024 20:04

Jó, to bývala dobrota! Dnes to není dobré. :yes::yes: Ta vaše je určitě skvělá, když je podle starých norem. :-K

kimlo kimlo

7. 2. 2024 19:50

Merylas: Pomazánky robievam aj ja, ale tento pečeňový syr stojí za to už len preto že je presne takej istej chuti ako si ho pamätám z čias komančov. ;-)

kimlo kimlo

7. 2. 2024 19:48

Veronika.Hrozna: presne tak, s čerstvým chlebom je to najlepšie, pečiem si svoj kváskový každý víkend ;-)

kimlo kimlo

7. 2. 2024 19:46

cathleen: Ďakujem, budem rád ak vyskúšate.

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 2. 2024 19:01

Moc hezký recept. :yes: Já většinou z jater dělávám jen pomazánky. Recept ukládám. :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 2. 2024 16:49

:-O Jů a ta barvička, jen si hačat s čerstvým chlebíkem a mazat a mazat...........:-O:-O:-O :-) Že bych zkusila spáchat.....?

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 2. 2024 12:41

Och, to vypadá lákavě :-! Ukážu recept manželovi, který podobné recepty moc rád realizuje :-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: játra vepřová, cibule, sádlo, sůl, mouka hrubá, praganda, pepř mletý, zázvor mletý, cukr moučkový, skořice, ořech muškátový

TopRecepty.cz

Játrový sýr podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk2Er