Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Křehké linecké sušenky dostávají tajemný kabátek – čarodějnické motivy promění klasiku v zábavné pečení pro malé i velké. Ať už je ozdobíte duchem nebo netopýrem, spojení jemného máslového těsta a kouzelného tvaru okouzlí nejen na Halloween.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 170 °C.
Krok 2: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Přidejte změklé máslo, žloutky a citronovou šťávu. Rychle vypracujte hladké těsto.
Krok 3: Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
Krok 4: Těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 5 mm.
Krok 5: Pomocí halloweenských vykrajovátek vytvořte sušenky ve tvaru dýní, duchů nebo netopýrů.
Vykrojené tvary přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Pečte zhruba 8–10 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
Vykrojené tvary přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Pečte zhruba 8–10 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
Zveřejněno 10. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zLz
Moje poznámka
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zLz
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý knedlík
RadkaaK před 6 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 41 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová
Komentáře (2)