Polévka z uzeného masa, čerstvého špenátu a sušených hub

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Polévky 7 názorů

Suroviny

250 g uzeného masa
hrst sušených hříbků
hrst čerstvého baby špenátu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
čerstvé polévkové bylinky (petrželka, libeček, pažitka)
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme doměkka, vývar scedíme a necháme prochladnout. Maso nakrájíme na kousky.
    Sušené houby vložíme do kastrůlku, zalijeme studenou vodou a necháme chvíli nabobtnat.

  2. V hrnci zpěníme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme uzeným vývarem. Přidáme houby, česnek utřený se solí a vaříme doměkka. Na závěr přidáme vařené uzené maso, lístky špenátu, bylinky a trochu smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka z uzeného masa, čerstvého špenátu a sušených hub

Tématické fráze: úprava sušených hub čerstvý špenát recept čerstvý špenát příprava sušených hub sušené houby pod maso maso ke spenatu sušené houby úprava sušené houby polévka sušené houby příprava čerstvý špenát příprava sušené houby do polévky sušený špenát polevka z baby spenatu sušené houby do polévky: úprava sušené houby čerstvý baby špenát recept čerstvý listový špenát příprava recept čerstvý špenát polévka z uzeného masa čerstvý špenátová polévka

Zapomněl/a jsem heslo