Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou

Tento rychlý a chutný pokrm s gnocchi, kuřecím masem, cuketou a sušenými rajčaty je ideální volbou pro všední oběd nebo večeři. Pomazánkové máslo dodá krémovost, bazalka svěží vůni, a z pár surovin tak vznikne skvělé jídlo plné chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření gnocchi scedíme. Krok 2: Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Cuketu nakrájíme na kostičky. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. Krok 3: V hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí nudličky ze všech stran. Krok 4: Přidáme cuketu, nakrájená sušená rajčata, směs osolíme, opepříme a restujeme 5 minut do změknutí cukety. Krok 5: Do směsi přidáme pomazánkové máslo a dle potřeby vše podlijeme horkou vodou, aby nám vznikla omáčka. Za častého míchání necháme máslo ve směsi rozpustit. Krok 6: Do hotové masové směsi vmícháme předem uvařené gnocchi a na kousky natrhané lístky bazalky.

TIP: Top 7: Gnocchi - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY7vQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY7vQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
gnocchi, prsa kuřecí, olej olivový, cuketa, sůl, pepř mletý, rajče sušené, pomazánkové máslo, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu