Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena

Suroviny 18 ks

Těsto na plech 23x32 cm:
2 hrnečky (vel.150 ml) polohrubé mouky
1 hrneček krupicového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 hrneček mléka
1/2 hrnečku oleje
1 vece
Krém:
200 g smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
1-2 lžíce rumu
1 pudink vanilkový za studena
ovoce dle chuti (zde jahody a broskve kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme ovoce, které budeme používat, čerstvé očistíme, kompotované scedíme a necháme okapat. Zapneme troubu na 180 °C a vyložíme plech papírem na pečení.

  2. Na těsto smícháme sypké ingredience a promícháme, přidáme smíchané tekuté a vše promícháme. Vlijeme do pekáčku, uhladíme, poklademe různým ovocem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 5-7 minut, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby - hlídáme) dorůžova. Vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

  3. Do uzavíratelné hlubší misky dáme všechny ingredience na krém, protřepeme a po minutě natřeme na povrch vychladlé buchty, poprášíme kakaem a necháme chvilku v chladu. Nakrájíme na řezy nebo kostky a podáváme.

Komentáře k receptu Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena