Skořicové podkovy
Co víc evokuje Vánoce, než domácnost provoněná skořicí? Nalaďte se na svátky s těmito skořicovými podkovami z máslového těsta. Jejich příprava není vůbec složitá, ale jejich chuť i vůně je neodolatelná.
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Z vajec oddělíme bílky a žloutky.
Krok 2: Změklé máslo a cukr vyšleháme v míse do pěny. Po lžičkách do ní přidáme rozkvedlané žloutky a mletou skořici.
Krok 3: Nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku a na vále vytvoříme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem a troubu necháme rozehřát na 160 °C.
Krok 5: Z bílků vyšleháme řídký sníh.
Krok 6: Z těsta vyválíme cca 1 cm silný plát a vykrajovátkem z něj vykrajujeme podkovy, které klademe na připravený plech.
Krok 7: Vykrojené cukroví potřeme řídkým sněhem z bílků a povrch ozdobíme mandlemi.
Krok 8: Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova, zhruba 8-12 minut dle typu trouby.
Krok 9: Upečené podkovy posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Krok 10: Cukroví necháme alespoň týden odpočinout v chladu v uzavřené nádobě.
Zveřejněno 22. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové podkovy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBOKX
Moje poznámka
Skořicové podkovy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBOKX
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 11 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 5 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 7 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 9 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krystal,
vejce,
skořice mletá,
mandle sekané,
cukr moučkový,
skořice mletá
Komentáře (3)