Meruňkový koláč z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenZdejší koláč z tvarohového těsta vám zajistí zachutná. Těsto je díky tvarohu vláčné a po vanilce voňavé. Na meruňkách není klasická drobenka, ale sekané mandle, které se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zdejší koláč z tvarohového těsta vám zajistí zachutná. Těsto je díky tvarohu vláčné a po vanilce voňavé. Na meruňkách není klasická drobenka, ale sekané mandle, které se…
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Tento nadýchaný kynutý závin plněný mákem si můžete připravit jen tak ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě. Je vláčný, jemný a hlavně zdravý. Mák totiž obsahuje velké…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Tento koláč vypadá opravdu lákavě, navíc ho není složité připravit. Křehké těsto bohatě zasypeme rybízem a na něj naneseme pokrývku z bílkového sněhu. Na závěr ještě…
Smícháme mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a mletou skořicí. Meruňky nakrájíme na kousky a přimícháme (sušené do mouky, komp. nebo čerstvé až nakonec do těsta). V…
Cuketová buchta vás přesvědčí o tom, že cuketa nepatří jen na pánev. Díky nastrouhané cuketě, smíchané s moukou, cukrem, kakaem a ostatními surovinami, je těsto krásně…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto (je hustější) vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Bábovka je tradiční moučník, který nikdy neomrzí. Upečte ji podle tohoto receptu z těsta ze sněhu, Hery, slazeného kondenzovaného mléka a nasekaných mandlí. Nadýchanou…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu…
Promícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme máslo na malé kostičky a šleháme cca 20 sekund, než se máslo obalí moukou. Pak pomalu přilíváme vodu a šleháme na maximum, až směs…
Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.Přidáme kyšku, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech…
Vajíčka s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme kakao, skořici, mléko, olej a znovu zašleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, opět zašleháme a nakonec přidáme…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Vánočka je královna svátečního stolu a na Vánoce je povinná, jak vyplývá z jejího názvu. Příprava není úplně jednoduchá, ale pokud dodržíte pár základních kroků a…
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během…
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Recept na biskupský chlebíček, který hravě zvládne i začátečník. Stačí suroviny odvážit pomocí hrnku a dál postupovat podle našeho receptu. Vůně kandovaného ovoce spolu…
Do osoleného mléka dáme skořici a přivedeme je k varu. Nasypepe kuskus. Pokud se nám kaše zdá hustá, můžeme ještě přidat trochu horkého mléka a odstavíme. Necháme…
Pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…