Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky ve smetanovo-zeleninové omáčce

Plněné papriky obvykle podáváme k rajské omáčce. Zkuste připravit variantu plněných paprik se smetanovo-zeleninovou omáčkou. Papriky jsou naplněné směsí z mletého masa, omáčka je jemná a lehce nasládlá díky mrkvi a hrášku. Jak příloha se nejlépe hodí rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky umyjeme a odřízneme kousek od stopky. Vyjmeme semeník. Krok 2: K mletému masu přidáme vařenou rýži, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osolíme, okořeníme a zamícháme. Krok 3: Směsí naplníme papriky a na otvor připíchneme párátkem odříznutý kousek papriky se stopkou. Pokud nám nějaká masová směs zbyla, vytvarujeme z ní koule. Krok 4: Cibuli oloupeme, nakrájíme a na oleji osmahneme dosklovita. Přidáme papriku a krátce ji orestujeme, přilijeme vývar. Vložíme na plátky nakrájenou oloupanou mrkev a naplněné papriky (případně koule). Vše osolíme, opepříme a povaříme 40 minut. Krok 5: Papriky (případně masové koule) vyjmeme a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně. Přidáme mražený hrášek, vše povaříme 15 minut a vrátíme zpět papriky (i masové koule), aby se v omáčce prohřály. Krok 6: Jako příloha je vhodná rýže.

TIP: Kolik rýže připravit pro 4 osoby

Zveřejněno 17. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEO2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, maso vepřové, rýže, cibule, koření na mleté maso, sůl, cibule, olej, vývar masový, smetana na vaření, mrkev, hrášek mražený, mouka hladká, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu