Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pšeničné tortilly

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Příprava domácích tortill je až překvapivě snadná, navíc vám ušetří spoustu peněz, které můžete investovat do bohatší náplně těchto oblíbených placek. Tak s chutí do toho. S čím si je připravíte vy?

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 334 kJ /
2 709 kcal
Bílkoviny59,50 g
Tuky109,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, hebké a nelepivé těsto. Krok 2: Můžeme ho vypracovat ručně nebo hnětacími háky, případně v pekárně na program Těsto bez kynutí a předehřevu. Krok 3: Hotové těsto rozdělíme na 10-12 kousků, z kterých vytvoříme kuličky. Krok 4: Kuličky rozvalujeme hodně tence na silikonovém vále nebo si na obyčejný vál dáme papír na pečení, abychom nemuseli podsypávat moukou. Krok 5: Vyválíme pokud možno co nejpravidelnější kruhy podle velikosti teflonové pánve. Případně si pomůžeme talířem podobné velikosti, který dáme na vyválený kus těsta a obřízneme ho. Krok 6: Pečeme na rozpálené pánvi nasucho, prudce a krátce. Po každé straně asi 30-45 sekund, jen co se vytvoří růžové puchýřky. Krok 7: Po upečení z druhé strany ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly. Krok 8: Hotové tortilly, pokud zbydou, ohříváme potřené z obou stran vodou chvilku mikrovlnce nebo v troubě na suchém plechu též potřené vodou, aby neztvrdly. Krok 9: Plníme podle chuti a možností.

TIP: Jak naplnit tortillu

Zveřejněno 25. 5. 2012

Poznámka autorky zizala

Zdroj: http://www.brydova.cz/recepty/hlavni-jidla/258-dom...

Těsto je úžasně tvárné, vůbec se nelepí. Tortilly zvládly udělat i děti na kroužku vaření, který vedu, takže to opravdu není nic složitého. O cenové výhodnosti ani nemluvím.

Kukuřičné tortilly se bez speciální mouky k tomu určené nedají udělat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pšeničné tortilly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWMz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pšeničné tortilly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWMz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Iveta2024: Nevim, zda odpovi, ale dala bych stejne mnozstvi jako sádla, tedy 100 g :-K

Anna H.: můžu vědět kolik oleje dáváte???

Vymyslela jsem si na sobotu tortilly s masem a netušila jsem, že bude takový problém je koupit. A tak jsem zalistovala v TopReceptech a Váš je super. Už je nemusím nikdy kupovat. Díky :-) Celá rodina včetně vnoučka si moc pochutnala. :yes:

Elbee: Mockrát děkuju, mám radost :-K:-K

volantka: Děkuji, to jsem ráda :-K

Jsou super,teď jsem dodělala.Těsto je úžasný,vůbec se nelepí.jen by to chtělo větší pánev:-K

Děvčata děkuji za vaše příspěvky, já si koupila kukuřičnou mouku polohrubou. Prý bez lepku, takže to mi opravdu nebude držet, že?

Magdaleno, děkuji za název speciální kukuřičné mouky, zkusím se po ní podívat :-)

Cathleen - mohla bych poprosit o recept od kamarádky? Byla bych vděčná :-)

cathleen:ja som sa o kukurčné tortily pokúšala, len z obyč. kukuričnej múky. Nedrží to spolu. Je tu niekde recept, autorka mieša normálnu pšeničnú múku s kukuričnou.

magdalenka: tak jsem měla pravdu :-))

na kukuričné tortilly treba špeciálnu kukuričnú múku - masa harina.

Petra P.: Petro, snad se nepletu, když řeknu, že na kukuřičné tortilly nemůže být obyčejná mouka. Mám se ti zeptat? Jedna z mých kamarádek je, myslím, dělává.

Petra P.: :-( Je mi líto, neporadím. S kukuřičnou moukou v tortillách nemám zkušenost, jen to, co jsem někde přečetla a co píšu v poznámce u receptu.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je stejný recept i třeba z kukuřičné mouky nebo jestli se té kukuřičné musí dávat víc či míň. Můžete mi prosím poradit? Ráda bych tyto tortilly zkusila a chtěla bych vyzkoušet i právě z té kukuřičné.
Předem děkuji za info. Přeji krásný den!

Anna H.: :-) V obchodech v nich mají různé stablizátory a jinou chemii, aby dlouho vydržely, to se na chuti samozřejmě projeví. Díky za vyzkoušení a zprávu :-K

Výborné :yes: Těsto je lepší z oleje - není tak husté, lépe se válí a netrhá se při sundavání z pečícího papíru. Je třeba vyválet větší placku než je pánev (cca o 1,5-2 cm) - placka se při pečení trochu scvrkne a my máme rádi velké :).
S tortillami z obchodu se to nedá srovnat - tyto jsou mnohem chutnější, o ceně nemluvě.

xvasek: :-) Tak to mám velkou radost, že se povedly a chutnaly. Díky za vyzkoušení a zprávu ;-):-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tortilla recept, tortilla recept na těsto, těsto na tortilly, domaci tortila, domácí tortila recept, domácí tortily, tortilly recept, těsto na tortily, recept na tortilly, pšeničné placky, pšeničné placky recept, tortilla těsto, tortila recept, testo na tortilu, recepty na tortilly, tortilly, recepty domácí tortila, domácí tortili, recept na tortillu, recept na domácí tortilu

Suroviny:
mouka hladká pšeničná, sádlo, sůl, voda

Přidat fotografie receptu