Domácí pšeničné tortilly

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 30 minut + náplň 10-12 kusů Pro začátečníky 49 názorů

Suroviny

500 g pšeničné hladké mouky
100 g sádla
1 zarovnaná čajová lžička soli
280 ml horké vody
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, heboučké a nelepivé těsto. Můžeme ho vypracovat ručně nebo hnětacími háky nebo v pekárně na program Těsto bez kynutí a předehřevu.

  2. Hotové těsto rozdělíme na 10-12 kousků, z kterých vytvoříme kuličky. Rozvalujeme hodně tence na silikonovém vále nebo si na obyčejný vál dejte papír na pečení, abyste nemuseli podsypávat moukou.

  3. Vyválejte pokud možno co nejpravidelnější kruhy podle velikosti vaší teflonové pánve.

  4. Pečeme nasucho, prudce a krátce, po každé straně asi 30-45 sekund, jen co se vytvoří růžové puchýřky, hned otočíme a po upečení z druhé strany ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly.

  5. Hotové tortilly, pokud zbydou, ohříváme potřené z obou stran vodou jen chvilinku v mikrovlnce nebo v troubě na suchém plechu též potřené vodou, aby neztvrdly.

  6. Plníme podle chuti a možností.

Poznámka

Zdroj: http://www.brydova.cz/recepty/hlavni-jidla/258-dom...

Těsto je úžasně tvárné, vůbec se nelepí. Tortilly zvládly udělat i děti na kroužku vaření, který vedu, takže to opravdu není nic složitého. O cenové výhodnosti ani nemluvím :)

Kukuřičné tortilly se bez speciální mouky k tomu určené nedají udělat :(

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 289 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí pšeničné tortilly

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Elbee: Mockrát děkuju, mám radost :-K:-K

    Odpovědět

  • Elbee Elbee

    Vymyslela jsem si na sobotu tortilly s masem a netušila jsem, že bude takový problém je koupit. A tak jsem zalistovala v TopReceptech a Váš je super. Už je nemusím nikdy kupovat. Díky :-) Celá rodina včetně vnoučka si moc pochutnala. :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    volantka: Děkuji, to jsem ráda :-K

    Odpovědět

  • volantka volantka

    Jsou super,teď jsem dodělala.Těsto je úžasný,vůbec se nelepí.jen by to chtělo větší pánev:-K

    Odpovědět

  • Petra P. Petra P.(neregistrovaný)

    Děvčata děkuji za vaše příspěvky, já si koupila kukuřičnou mouku polohrubou. Prý bez lepku, takže to mi opravdu nebude držet, že?

    Magdaleno, děkuji za název speciální kukuřičné mouky, zkusím se po ní podívat :-)

    Cathleen - mohla bych poprosit o recept od kamarádky? Byla bych vděčná :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen:ja som sa o kukurčné tortily pokúšala, len z obyč. kukuričnej múky. Nedrží to spolu. Je tu niekde recept, autorka mieša normálnu pšeničnú múku s kukuričnou.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: tak jsem měla pravdu :-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    na kukuričné tortilly treba špeciálnu kukuričnú múku - masa harina.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Petra P.: Petro, snad se nepletu, když řeknu, že na kukuřičné tortilly nemůže být obyčejná mouka. Mám se ti zeptat? Jedna z mých kamarádek je, myslím, dělává.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Petra P.: :-( Je mi líto, neporadím. S kukuřičnou moukou v tortillách nemám zkušenost, jen to, co jsem někde přečetla a co píšu v poznámce u receptu.

    Odpovědět

  • Petra P. Petra P.(neregistrovaný)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je stejný recept i třeba z kukuřičné mouky nebo jestli se té kukuřičné musí dávat víc či míň. Můžete mi prosím poradit? Ráda bych tyto tortilly zkusila a chtěla bych vyzkoušet i právě z té kukuřičné.
    Předem děkuji za info. Přeji krásný den!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Anna H.: :-) V obchodech v nich mají různé stablizátory a jinou chemii, aby dlouho vydržely, to se na chuti samozřejmě projeví. Díky za vyzkoušení a zprávu :-K

    Odpovědět

  • Anna H. Anna H.(neregistrovaný)

    Výborné :yes: Těsto je lepší z oleje - není tak husté, lépe se válí a netrhá se při sundavání z pečícího papíru. Je třeba vyválet větší placku než je pánev (cca o 1,5-2 cm) - placka se při pečení trochu scvrkne a my máme rádi velké :).
    S tortillami z obchodu se to nedá srovnat - tyto jsou mnohem chutnější, o ceně nemluvě.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    xvasek: :-) Tak to mám velkou radost, že se povedly a chutnaly. Díky za vyzkoušení a zprávu ;-):-K

    Odpovědět

  • xvasek xvasek(neregistrovaný)

    Luxus, hlídám nemocné kluky, nechtělo se nám do obchodu a chtěli tortily. Našel jsem tady ten recept, jenom se to naháže do robota a pak uválí. Teď jsme to dobaštili, je to paráda. Těžce jsem ubránil dva kousky pro ženu, až přijde z práce. Sbohem balené tortily ze supermarketu, spěte v regálu sladce. :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: tortilla recept tortilla recept na těsto těsto na tortilly domaci tortila domácí tortila recept domácí tortily tortilly recept těsto na tortily recept na tortilly pšeničné placky pšeničné placky recept tortilla těsto tortila recept testo na tortilu recepty na tortilly tortilly recepty domácí tortila domácí tortili recept na tortillu recept na domácí tortilu